Judik Zoltán 90 évesen ezüstérmet szerzett a budapesti rangos teniszversenyen

2024.02.07. 14:00
Judik Zoltán ezüstérmet nyert a tenisz ITF Masters 1000-es versenyén a 90+-os kategóriában, amellyel történelmet írt. A magyar kosárlabdázás legendája 91. életévében kiváló egészségügyi és fizikai állapotnak örvend, és mint elmondta: soha nem szabad a mozgást abbahagyni, mivel erről szól az élet.

A Magyar Teniszszövetség tájékoztatása szerint az első alkalommal Budapesten megrendezett ITF Masters 1000 tenisztorna 90+-os kategóriájában történelmi magyar siker született: Judik Zoltán ezüstérmet nyert. A korábbi magyar válogatott kosárlabdázó – aki az 1960-as nyári olimpián szerepelt – két mérkőzést nyert hétfőn, utóbbit 2 óra 30 perc játék és elképesztő izgalmak után.

Első helyen a világbajnok Herbert Althaus végzett. 

A győztes mérkőzés után néhány perccel Judik Zoltán elmondta, heti négy teniszedzéssel tartja magát formában, ennek köszönhető, hogy bírta a tempót az utolsó labdamenetig. 

Az én koromban már nagyon sokan abbahagyják a teniszt, a testmozgást, ezért nagyon kevés tornát, mérkőzést rendeznek az én korosztályomban. Engem legjobban nem az eredmény vagy a győzelem mozgat meg, hanem az, hogy a pályán lehetek, teniszezhetek, lényeg az, hogy itt vagyok. Nem szabad abbahagyni a mozgást, mivel erről szól az élet: mindig mozogni, sportolni

– mondta el Judik a Magyar Teniszszövetség kérdésére. A teljes interjút alább tekintheti meg a legendás kosárlabdázóval.