Marozsán Fábián és Fucsovics Márton sem tudta borítani a papírformát

fucsovics
2024.02.21. 14:47
A nyolcaddöntő jelentette a végállomást Marozsán Fábián és Fucsovics Márton számára a dohai férfi tenisztornán, előbbit a 2. kiemelt orosz Karen Hacsanov két szettben, utóbbit a negyedikként rangsorolt Alekszander Bublik három játszmában győzte le.

A világranglistán jelenleg 60. helyen álló Marozsán Fábián remekül kezdett, rögvest elvette Hacsanov (17.) adogatását, és 3:0-ra ellépett. Az előny viszont nem sokáig tartott, az orosz játékos a következő öt gémet egyaránt megnyerte, majd adogatóként a szettet is lezárta (4:6).

Ráadásul a második felvonást sikeres fogadással kezdte, és 2:0-ra vezetett, a magyar teniszező viszont 4:2-es hátrányból is fordítani tudott (5:4). A lendület viszont ezúttal sem tartott ki, az újabb fordulat után Hacsanov megnyerte a meccset (5:7).

Fucsovics Márton a negyedik kiemelt Alekszander Bublikkal csapott össze, és bár neki kellett először fogadóesélyeket hárítania, ezt megtette, és 2:0-s hátrány helyett percek alatt 4:1-es előnybe került. Ekkor a kazah játékos egy bréket visszavett, de a magyar játékos a harmadik sikeres fogadása után már lezárta a játszmát (6:2).

A másodikban 2:2 után viszont ellenfele lendült bele, egymás után három gémet behúzva az egyenlítés kapujába ért, majd abszolválta is a feladatot (3:6).

A döntős felvonásban újra Fucsovics indított jobban (2:0), de ellenfele rögvest visszabrékelt, és 4:4-ig fej fej mellett haladtak a felek. Akkor egy maratoni játékban Bublik a harmadik fogadópontját kihasználva fordított, majd megnyerte a meccset (4:6).

ATP-torna, Doha

nyolcaddöntő

Marozsán Fábián (magyar)–Karen Hacsanov (orosz, 2.) 4:6, 5:7

Fucsovics Márton (magyar)–Alekszander Bublik (kazah, 4.) 6:2, 3:6, 4:6