Néhány hónap lehet már csak hátra a világhírű sportoló karrierjéből

2024.02.27. 09:57
A brit Andy Murray azt sugallta, hogy talán már csak „néhány hónap” van hátra a teniszkarrierjéből, miután Dubajban megszerezte idei második győzelmét.

A háromszoros Grand Slam-győztes játékos három szettben verte a kanadai Denis Shapovalovot. A mérkőzés után a 36 éves teniszező – aki elképesztő küzdeni tudásról tett tanúbizonyságot az elmúlt években – úgy fogalmazott, hogy a nézők már nem láthatják őt sokáig a profik között.

Még mindig szeretek versenyezni, és még mindig imádom a teniszt, de minél idősebb leszel, annál nehezebb fittnek maradni. Valószínűleg nincs már sok a pályafutásomból, de a lehető legjobbamat szeretném nyújtani a következő néhány hónapban

– mondta Murray, aki zsinórban hat meccset veszített el a múlt hétig, amikor Dohában megszerezte idei első győzelmét.

Murray esetleges visszavonulása már évek óta téma, miután a korábbi világelső 2019-ben csípőprotézis-műtéten esett át.

Murray azonban, dacolva az esélyekkel, visszatért a pályára, és jobb napjain még mindig képes bárkit megverni, aki nem tartozik a közvetlen elithez.

Most egy újabb nagy csatát sikerült megnyernie, szetthátrányból fordítva nyert a korábbi top 10-es Shapovalov ellen (aki egy sérülés miatt csúszott nagyon hátra a világranglistán), a mérkőzés két óra 33 percig tartott.

Murray-nek ez volt pályafutása 500. győzelme kemény borításon, ezzel csatlakozott Roger Federerhez, Novak Djokovicshoz, Rafael Nadalhoz és Andre Agassihoz, akik egyedüliként érték el ezt a mérföldkövet, írja a BBC.

„Kemény borításon jól szokott menni a játék, nagyon büszke vagyok erre a számra, ez rengeteg győzelmet jelent. Nagyszerű, hogy még azelőtt meglett az 500, hogy felhagytam a profi játékkal” – jegyezte meg a skót sportember.