Marozsán Fábián tehetetlen volt a spanyol szupersztár ellen, de elégedett a teljesítményével

GettyImages-2079635414
2024.03.13. 11:17
Az Indian Wells-i ezres kategóriájú tenisztorna nyolcaddöntőjében Marozsán Fábián két szettben alulmaradt a címvédő Carlos Alcarazzal szemben. Az első számú magyar teniszező a mérkőzés után elmondta, erős közepes teljesítményt nyújtott, a spanyol világranglista-2. pedig sokkal jobban felkészült belőle.

Az első szett első három adogatójátékát még hozta Marozsán Fábián a világ második legnagyobb teniszstadionjában Carlos Alcaraz ellen, de ezt követően mindössze három játékot nyert a találkozó hátralévő részében, így összességében sima vereséget szenvedett a torna címvédője ellen. 

A mérkőzés után hazánk legjobb teniszezője menedzsmentje közleményében elmondta, Alcaraz sokkal jobban felkészült belőle, mint tette azt a közel egy évvel ezelőtti, Rómában játszott összecsapásukon – ahol szenzációval határos módon legyőzte a spanyol klasszist.  

Úgy érzem, ez egy egész jó mérkőzés volt, bár most már érződött, hogy készült belőlem. Remekül játszott, a saját teniszemet inkább erős közepesnek mondanám. A mérkőzés elejétől kezdve dominált a pályán, de egy ideig tartani tudtam vele a lépést, és azután is igyekeztem visszakapaszkodni, hogy elvette. Ahogy előnybe került, fellazult a játéka, így végképp nem adott nekem teret, nem tudtam utolérni. Az első szett végétől kezdve már könnyű pontokat sem adott, nem nagyon hibázott

– tekintett vissza Marozsán a nyolcaddöntőre. Carlos Alcaraz rendkívül magas színvonalú játéka ellenére a magyar teniszező nem adta fel a küzdelmet, az utolsó pillanatig minden labdáért elment, így megadta magának a lehetőséget arra, hogy visszaküzdje magát a hátrányból. 

A végén sem veszítettem el a hitemet, hiszen kettő–négynél volt két bréklabdám a második játszmában is, sajnálom, hogy egyik sem jött össze, akkor talán szorosabb lehetett volna. De akkor is jól szervált, nem tudtam megfogni az adogatásait

– fejtette ki.

Marozsán Fábián
Marozsán Fábián
Fotó: Getty Images

Így sem csalódott azért a 24 éves magyar, hiszen úgy véli, igazán nagy hibái nem voltak a találkozón, a kisebb dolgok, amiket pedig elrontott, azok más ellen sem férnek bele. „Egyszerűen csak nehezebb volt olvasni a játékát kemény pályán, mint a római salakon, jól felépítette a taktikáját. Tényleg látszott, hogy készült, tudta, mire számítson, nehezebb volt kibontakoznom, főleg mivel nagyon dinamikusak voltak az adogatásai. Nem nagyon bántották a ritörnjeim, a saját szerváimmal küzdöttem, de így is nagyon nagy élmény volt ekkora pályán játszani. Mégiscsak a címvédőtől kaptam ki…” – magyarázta Marozsán Fábián.

Annak viszont kifejezetten örül, hogy sikerült a pontjait megvédenie – tavaly ugyanis ebben az időszakban Antalyában challengertornát nyert, így kellett a jó eredmény.

Fontos, hogy ATP-tornán sikerült megvédenem a tavalyi challengeren szerzett pontokat, ez mindenképpen szintlépés. Ráadásul jó játékosokat győztem le, és a második fordulóban a 22. helyen rangsorolt Nicolás Jarry ellen szett- és brékhátrányból fordítottam, egy olyan, igazán rangos tengerentúli tornán, amelyen korábban még nem játszhattam, tehát szokatlanok voltak a körülmények

– fogalmazott. A következő megméretés a Sunshine Double második állomása lesz Marozsánnak, ám egyelőre még nem tudja, mikor utazik át pontosan. A hét második felében bemutató páros minitornát is rendeznek Indian Wellsben, amelyre helyi idő szerint kedd estig lehet jelentkezni, amennyiben talál partnert, úgy tervezi, részt vesz rajta – így a szállás és az edzéslehetőség miatt sem kellene aggódnia a két torna közötti időszakban.

(Borítókép: Getty Images)