Marozsán Fábiánra top 10-es játékos várhat a miami tenisztorna második fordulójában

2024.03.19. 11:50
Elkészült az év második ezres kategóriájú versenye, a miami tenisztorna főtáblájának sorsolása. Magyarország első számú teniszezője, Marozsán Fábián selejtezőből érkező ellenféllel találkozik az első fordulóban, továbbjutás esetén pedig a világranglista-7. Holger Rune következik számára.

Alig ért véget az Indian Wells-i ezres kategóriájú tenisztorna – amely Iga Swiatek és Carlos Alcaraz sikerével zárult –, a sportág színe-java Miami felé veszi az irányt, ahol szerdán kezdődik az év második mestertornája. A férfi egyes főtábláján két magyar teniszező lesz érdekelt, Marozsán Fábián és Fucsovics Márton. 

Hétfő este elkészült a főtábla sorsolása, amelyből kiderült, hogy az 57. helyen rangsorolt Marozsán Fábián selejtezőből érkező ellenféllel találkozik az első fordulóban, amennyiben pedig sikerrel veszi az akadályt, a második körben a világranglista-7. Holger Rune lesz az ellenfele. 

Fucsovics Mártonnak ennél egy fokkal nehezebb dolga lesz, az első fordulóban a 68. helyen rangsorolt Max Purcell lesz az ellenfele, majd a harmadik kiemelt, címvédő Danyiil Medvegyevvel mérkőzhet meg. A torna első kiemeltje egyébként az a Carlos Alcaraz, aki egymás után két évben sem talált legyőzőre Indian Wellsben. A világranglista éllovasa, Novak Djokovics korábban bejelentette, hogy távol marad a tornától. 

A miami tenisztorna teljes főtábláját alább böngészheti.