A tragédia ellenére nem lép vissza a miami tenisztornától a világranglista-2. teniszező

2024.03.20. 09:24
Arina Szabalenka nem lép vissza a miami tenisztornától azok után, hogy párja, Konsztantyin Kolcov öngyilkosságot követett el hétfő hajnalban. A belorusz teniszező ellenfele legjobb barátnője lesz.

Mint arról beszámoltunk, tragédia árnyékolja be a miami tenisztornát, mivel a női mezőny egyik legjobb játékosa, Arina Szabalenka párja, Konsztantyin Kolcov öngyilkosságot követett el hétfő hajnalban. 

A világranglistán második helyezett, Australian Open-bajnoknő egybehangzó értesülések szerint a tragédia ellenére nem lép vissza a miami tenisztornától, készen áll arra, hogy pályára lépjen. Kedden arról számoltak be helyi értesülések, valamint a torna edzőpályáin készült felvételeken látható, hogy Szabalenka órákkal a tragédia után már edzett. 

Érzelmes mérkőzés vár csütörtökön a belorusz teniszezőnőre: ellenfele a spanyol Paula Badosa lesz, aki legjobb barátnője a magánéletben. A spanyol teniszezőnő az első fordulóban egyébként azt a Simona Halepet győzte le, aki 568 nap után lépett ismét pályára doppingeltiltása miatt.