Piros Zsombor jól kezdett, végül fájdalmas vereséget szenvedett Zadarban

2024.03.21. 15:42
A zadari 75-ös kategóriájú challenger-tenisztornán Piros Zsombor ugyan az első szettet 6:0-ra megnyerte Jozef Kovalik ellen, de ezt követően fordított a szlovák teniszező, így ő jutott a legjobb nyolc mezőnyébe. Piros számára véget ért a horvát tenisztorna.

A világranglistán 108. helyezett magyar teniszező magabiztos sikerrel kezdett a horvát tengerparton, jó játékkal verte a nála hátrébb rangsorolt Daniel Michalskit. A második fordulóban ellenfele a 213. Kovalik volt. 

Nagyon jól kezdett Piros, riválisára erőltette az akaratát, így rögtön brékelt, majd az egész első szett alatt egyetlen játékot sem vesztett. A magyar teniszező annyira magabiztos volt adogatásai mögött, hogy az első játszmában egyetlen pontot bukott saját szervájánál, így nem volt meglepő, hogy 20 perc alatt 6:0-ra nyerte a partit. 

A folytatásban viszont nem ment ennyire jól a játék Pirosnak, második szett 2:2-nél a mérkőzés során először elbukta adogatását, amely hátrányt ugyan még le tudott dolgozni, de a hét nyert pontig tartó rövidítésben reális esélye nem volt – jöhetett a döntő játszma. 

Mindkét játékos egyre többet hibázott, így kis túlzással egymás hibáiból éltek a felek. Pirosnak rögtön az első gémben három bréklabdája volt, de egyiket sem tudta kihasználni, majd 3:2-es Kovalik vezetésnél a magyarnak kellett bréklehetőségeket hárítania. Ezt ugyan még sikeresen abszolválta, de a lehető legrosszabb pillanatban, 4:3-nál bukta el szerváját, majd Kovalik kiszerválta a mérkőzést.

A nyolcaddöntő 2 óra 14 percig tartott, Piros pedig az előzetes terveivel ellentétben jóval korábban búcsúzott a zadari tenisztornától. 

ATP CHALLENGER 75, ZADAR

  • Piros Zsombor – Jozef Kovalik 6:0, 6:7, 3:6