Piros Zsombor két szettben aratott győzelmet, továbbjutott a zadari tornán

2024.03.19. 13:59
A világranglistán 108. helyen rangsorolt Piros Zsombor két szettben legyőzte a lengyel Daniel Michalskit a zadari challenger-tenisztorna első fordulójában.

A múlt héten a székesfehérvári tornán negyeddöntőig jutó Piros Zsombor Horvátország felé vette az irányt, a tengerpart szomszédságában, Zadarban lépett pályára a szintén 75-ös kategóriájú challenger-tornán. A harmadik számú magyar teniszező ellenfele az első fordulóban az a lengyel Daniel Michalski volt, aki Székesfehérváron legyőzte a korábbi világranglista-3. Dominic Thiemet. 

A kedd délelőtti mérkőzésen először a magyar játékos jutott el fogadóelőnyig, 3:2-nél, de nem sikerült értékesítenie a bréklabdát. 5:4-nél két szettponthoz jutott Piros, viszont a lengyel ezeket a lehetőségeket is sikeresen hárította, így jöhetett a hét nyert pontig tartó rövidítés. 

A tiebrékben egyértelműen Piros akarata érvényesült, pontot sem engedélyezett riválisának, 7–0-ra, 59 perc alatt nyerte meg a szettet. A folytatásban Michalski saját szervái mögött is sebezhetővé vált, olyannyira, hogy rögtön elvesztette adogatását: Piros először a mérkőzésen használta ki gémen belüli harmadik lehetőségét. Sőt, miután a magyar teniszező hozta adogatását, megint brékelt, így dupla bérkelőnnyel 3:0 állt az eredményjelzőn a második szettben. 

Ezt követően ugyan Piros először a mérkőzésen elbukta a szerváját, de összességében ez sem zökkentette ki játékából, végül 6:2-re nyerte meg a második játszmát, egyúttal a mérkőzést.

A magyar teniszező formája egyre jobb, magabiztosan várhatja a folytatást, a második körben a szlovák Kovalik, vagy a selejetezőből érkező francia Furness lesz az ellenfele.

ATP CHALLENGER 75, ZADAR

  • Piros Zsombor – Daniel Michalski 7:6, 6:2