Marozsán Fábián átlendült az év eleji nehézségeken, jó formában érzi magát

GettyImages-2102952444
2024.03.22. 09:28
Marozsán Fábián magabiztos győzelemmel kezdett az év második mestertornáján Miamiban, azok után, hogy a múlt héten három mérkőzést nyert az Indian Wells-i torna főtábláján. Hazánk legelőkelőbb helyen rangsorolt teniszezője úgy érzi, átlendült az év eleji nehézségeken, és legjobb formájában várhatja a folytatást.

Alig több mint egy óra alatt abszolválta Marozsán Fábián a miami tenisztorna első fordulóját, a magyar teniszező a selejtezőből érkező, hazai pályán szereplő Aleksandar Kovacevicet győzte le két sima szettben. Marozsán játékába alig csúszott hiba, nagyon jól fogadott, így elégedett lehet teljesítményével. 

A mérkőzés után a magyar teniszező menedzsmentje közleményében arról beszélt, hogy első fordulós mérkőzésének kezdése órákat csúszott, így ez jelentette számára az egyik legnagyobb nehézséget.

Hosszú volt a várakozás, ilyenkor enni sem lehet, hiszen nem tudni, pontosan mikor léphetek pályára, és amikor ki kell állnom a mérkőzésre, nem lehet a szervezetem nehéz. A táplálkozást regeneráló, izotóniás italokkal tudom megoldani

– mondta Marozsán, akin egyáltalán nem látszódott a fáradtság, ellenfelét sokkal jobban megviselték a körülmények. A világranglistán jelenleg 57. helyen rangsorolt teniszező hozzátette, nagyon örül, hogy sikerült jól alkalmazkodnia a szeles időjáráshoz, illetve a szerencse is mellé állt, mivel precízen helyezte a fonák kereszteket, azok gyakran a ficakba érkeztek.

A 24 éves magyar teniszező próbálja kiélvezni az újabb győzelmet, ezt követően pedig a következő megmérettetésre koncentrál a világranglista hetedik Holger Rune személyében. A fiatal dán teljesen más színvonalat képvisel, mint az amerikai Kovacevic, nem véletlen rangsorolják a legjobb 10 mezőnyében, így Marozsán is sokkal nehezebb mérkőzésre számít.

Nehéz mérkőzés vár rám, minden bizonnyal a centerpályán vagy a második legnagyobb arénában csapunk majd össze. Remélem, élvezni fogom a találkozót, a meleg, párás időt is jól bírom. Úgy érzem, sikerült átlendülnöm az év eleji nehézségeken, jó formában érzem magam, magabiztosan várom a folytatást

– tekintett előre Marozsán. A dán teniszező elleni mérkőzésre majd szombaton kerül sor, előtte viszont, pénteken a másik magyar teniszezőnek, Fucsovics Mártonnak lesz jelenése a miami tenisztornán. Ellenfele a címvédő orosz, Danyiil Medvegyev lesz, kettejük összecsapása pedig az esti programban kapott helyet, így magyar idő szerint nem kezdődik hamarabb, mint szombat hajnali 1 óra 30 perc.

(Borítókép: Getty Images)