Érzelmes győzelmet aratott a világhírű sportoló volt párja halála után

2024.03.23. 07:59
A kétszeres Australian Open-bajnok Arina Szabalenka sima, kétszettes győzelmet aratott Paula Badosa felett, és ezzel bejutott a legjobb 32 közé a Miamiban zajló keménypályás tenisztorna női versenyén, néhány nappal volt párja, Konsztantyin Kolcov halála után.

Mint arról beszámoltunk, tragédia árnyékolja be a miami tenisztornát, mivel a női mezőny egyik legjobb játékosa, Arina Szabalenka párja, Konsztantyin Kolcov öngyilkosságot követett el hétfő hajnalban.

Szabalenka azt mondta, hogy „megszakadt a szíve” Kolcov halála miatt, de hihetetlen lelkierőről tett tanúbizonyságot, és 6:4, 6:3 arányban legyőzte jó barátját, Badosát egy érzelmes mérkőzésen.

A Miamiban uralkodó csapadékos időjárás miatt jókora késéssel kezdődött meg a harmadik játéknap, Szabalenkát pedig nagy tapssal köszöntötték a tribünön helyet foglaló szurkolók, írja a The Independent.

A gyászoló belorusz sztár feketébe öltözött, és egy fekete baseballsapkát is felvett a meccs előtt.  Az érmefeldobásnál pedig felnézett az égre, egyértelmű, hogy azokban a pillanatokban Kolcov körül jártak a gondolatai. A gyászában osztozó Badosa egyébként szintén teljesen fekete öltözékben lépett pályára.

Szabalenka a második szettben azért mosolyogni is tudott, amikor egy nagy széllökés megzavarta őt az adogatásánál. Ez a jelenet egyébként a közönségből is nevetést váltott ki.

Miután nyert, a világranglista második Szabalenka hosszan megölelte jó barátját a hálónál.

A harmadik fordulóban Szabalenka egy ukrán teniszezővel találkozik, aki vélhetően kevésbé lesz vele barátságos, a szomszédunkban zajló háború miatt ugyanis az ukrán teniszezők nem hajlandóak kezet fogni az orosz és belorusz játékosokkal.