Marozsán Fábián újabb világsztárt győzött le, negyeddöntőbe jutott Miamiban

GettyImages-2112593684
2024.03.27. 07:47
Marozsán Fábián újabb bravúrt aratott szerda hajnalban, három szettben legyőzte a világranglistán tizedik Alex De Minaurt a miami ezres kategóriájú tenisztorna nyolcaddöntőjében, és bejutott a legjobb nyolc közé, ahol Alexander Zverev lesz az ellenfele.

Magyarország legelőkelőbb helyen jegyzett teniszezője, Marozsán Fábián szenzációs teljesítményt nyújt Miamiban, szettveszteség nélkül jutott el nyolcaddöntőbe – legyőzve többek között a világranglistán hetedik helyen rangsorolt Holger Runét. 

A legjobb 16 között az az Alex De Minaur volt Marozsán ellenfele, akit egyszer már legyőzött, tavaly Sanghajban, így most sem esélytelenként lépett pályára a magyar teniszező. 

Marozsán az első szettben csak öt pontot vesztett adogatóként, majd 5:4-nél, a lehető legjobb pillanatban elvette ellenfele szerváját, és szettelőnybe került. A folytatásban a kilencedik kiemelt, világranglistán tizedik rivális rákapcsolt, háromszor is brékelte a magyart, és fél óra alatt kiegyenlített. Ekkor úgy tűnt, a lélektani előny De Minaur oldalán van. 

Az utolsó felvonás viszont ismét Marozsáné lett, aki 1:1 után már nem veszített gémet, és 1 óra 45 perc elteltével ő ünnepelhetett.

A magyar teniszező újabb kiemelkedő bravúrt aratott, pályafutása negyedik mestertornáján második alkalommal jutott el a legjobb nyolc közé, Sanghaj után Miamiban is.

A csütörtöki negyeddöntőben az ötödik kiemelt német Alexander Zverev vár rá. A nem hivatalos élő ATP-rangsorban Marozsán már a 38. helyen áll, amely természetesen pályafutása legjobb helyezése.

ATP 1000, MIAMI, NYOLCADDÖNTŐ

  • Marozsán Fábián–Alex de Minaur (ausztrál) 6:4, 0:6, 6:1

(Borítókép: Getty Images)