Novak Djokovics fontos döntést hozott karrierjében: hatéves kapcsolatnak vetett véget

2024.03.27. 11:21
A világranglistán első helyezett Novak Djokovics szerdán bejelentette, hogy nem folytatja a közös munkát edzőjével, Goran Ivaniseviccsel. A 24-szeres Grand Slam-torna-győztes teniszező hatéves munkakapcsolatnak vetett véget.

Nem indult jól az idei év Novak Djokovics számára, mivel az év első Grand Slam-tornáján, az Australian Openen címvédőként az elődöntőben kiesett, majd az Indian Wells-i mestertornán meglepetésre kikapott az akkor még top 100-on kívül rangsorolt Luca Narditól. A két vereség után Djokovics visszalépett a jelenleg is zajló miami mestertornától – ahol egyébként Marozsán Fábián negyeddöntőbe jutott. 

A szerb világklasszis szerdán, közösségi oldalán jelentette be, hogy nem folytatja a közös munkát edzőjével, Goran Ivaniseviccsel. Az még kérdéses, hogy a horvát szakember helyét ki veszi át Djokovics stábjában. 

Tisztán emlékszem arra a pillanatra, amikor meghívtam Gorant, hogy legyen a csapatom tagja. 2018-ban történt, Valójában nemcsak adogatást, hanem sok nevetést, szórakozást, év végi első számú helyezést, rekordereket és további 12 Grand Slamet (és néhány döntőt) köszönhettünk egymásnak. Goran és én néhány napja úgy döntöttünk, hogy abbahagyjuk a közös munkát. A pályán lévő kémiánknak voltak hullámvölgyei, de barátságunk mindig sziklaszilárd volt. Köszönök mindent, barátom!

– olvasható Djokovics közleményében. A szerb klasszis a tervek szerint legközelebb Monte Carlóban lép pályára ezres kategóriájú tornán. Jelenleg otthon, Belgrádban készül a salakszezonra.