2024. június 23. 21:00
Svájc
Németország
Frankfurt Arena III. forduló
2024. június 23. 21:00
Skócia
Magyarország

Marozsán Fábián és Fucsovics Márton is rontott világranglista-helyezésén

2024.05.20. 12:09
Marozsán Fábián öt helyet visszacsúszva jelenleg a 41. helyen áll a férfi teniszezők legfrissebb világranglistáján, miközben a hölgyeknél Bondár Anna kiesett a legjobb 100 mezőnyéből.

Nem tudta megvédeni Rómában tavaly szerzett pontjait Marozsán Fábián, aki így öt helyet rontott a férfi teniszezők legfrissebb világranglistáján, és jelenleg a 41. Az első számú magyar teniszező a héten Genfben játszik 250-es tornán, majd jövő héttől a Roland Garros főtábláján szerepel.

Ugyanúgy, mint Fucsovics Márton, aki három helyet csúszott vissza legutóbbi pozíciójához képest, és az 53. helyen jegyzik a világranglistán. Fontos megjegyezni, hogy az előzetes tervekkel ellentétben Fucsovics nem indul a héten Genfben, sérüléséből felépülve kizárólag a Roland Garrosra koncentrál.

A hölgyeknél az első számú magyar teniszező, Bondár Anna 18 helyet rontott, így kicsúszott a top 100-ból. Udvardy Panna négy helyet javítva a 132., Gálfi Dalma hat hellyel áll rosszabbul, mint két hete, és jelenleg 147. Babos Tímea a kétszázból, míg Stollár Fanny a háromszázból esett ki. A párizsi Grand Slam-torna selejtezőjében Bondár Anna, Gálfi Dalma és Babos Tímea is érdekelt, miközben a férfiaknál Piros Zsombor és Valkusz Máté próbálhat szerencsét a kvalifikációban. 

A férfiaknál továbbra is Novak Djokovics az éllovas, viszont feljött a negyedik helyre az az Alexander Zverev, aki vasárnap megnyerte a római mestertornát, a döntőben két szettben legyőzve Nicolas Jarryt. A hölgyeknél Iga Swiatek előnye még mindig hatalmas az élen, főleg azok után, hogy a lengyel teniszező Rómában is győzedelmeskedett.