2024. június 24. 21:00
Albánia
Spanyolország
Düsseldorf Arena III. forduló
2024. június 24. 21:00
Horvátország
Olaszország

Negyedik napja szakad az eső Párizsban, bizonytalan, mikor játszhatnak a magyarok

Továbbra is az eső az úr Párizsban, a francia nyílt teniszbajnokság, tehát a Roland Garros negyedik játéknapja is félbeszakadt a szűnni nem akaró esőzések miatt, így bizonytalan, mikor léphet pályára Marozsán Fábián a világranglistán 10. Grigor Dimitrov ellen. A csapadékon túl a hőmérséklet is igen csípős, finoman szólva sem ideális teniszidő, nagyjából 15 Celsius-fokot mérnek jelenleg a francia fővárosban.

A legnagyobb ellenség egyelőre az eső Párizsban, mivel a főtábla negyedik napján is esőszünet hátráltatja a játékot azok után, hogy kedden több mint négy órát csúszott a külső pályák programja. Végül így nem került sor Marozsán Fábián és párospartnere, Romboli mérkőzésére sem, az összes keddi páros találkozót törölték a programból. A helyzet szerda délelőttre sem lett jobb, ugyanúgy felhők gyülekeztek Párizs felett, majd az eső is rákezdett, így alig játszottak le néhány gémet a külső pályákon, félbeszakították a mérkőzéseket.

Kizárólag a két centerpálya, a Phillipe Chatrier Stadion és a Suzanne-Lenglen fedett tetőszerkezete alatt zajlott a játék, előbbin a Fucsovics Mártont legyőző Sztefánosz Cicipász meccselt a német Altmaierrel – akit végül négy szettben legyőzött –, a Chatrieren pedig egy női mérkőzést követően érkezett Carlos Alcaraz. A külső pályákra szóló jegytulajdonosoknak viszont maradt a reménykedés, hogy minél hamarabb alábbhagy az eső. 

IMG 8047
Fotó: Index

Marozsán Fábián szerdán a 7-es pálya harmadik mérkőzésére volt hivatalos a 10. kiemelt Grigor Dimitrov ellen, de később kiderült, más pályán játsszák majd a mérkőzést. Az eredetileg tervezett 7-es pálya első mérkőzését Ben Shelton és Kei Nishikori játsszák, akik az első szettben 5:5-ig jutottak, amikor félbeszakították küzdelmüket. Utánuk következik majd egy női találkozó, Jelena Ostapenko és Clara Tauso mérkőzése a programban, aztán jöhettek volna Marozsánék. A szervezők közlése szerint a magyar teniszező második fordulós mérkőzése a 14-es pályára került át, közvetlenül a félbeszakított Katie Volynets–Marketa Vondrusova-találkozó után.

A magyar teniszező pályafutása során először meccsel majd a bolgár klasszissal, aki karrierje csúcsán harmadik volt a világranglistán, jelenleg pedig a 10. helyen áll. A magyar teniszező első Roland Garroson aratott győzelme után azt mondta, nagyon várja a bolgár elleni összecsapást, és sokkal jobban érzi magát a párizsi salakon, mint tette azt egy évvel ezelőtt. 

Az időjárás előrejelzés alapján délután 3 óra felé tisztulni fog az ég Párizs felett, így reménykedhetünk benne, hogy hamarosan újraindul a játék a salakos Grand Slam-tornán, és nem tolódik tovább Marozsán mérkőzése. Rajta kívül még Bondár Anna, Babos Tímea és Fucsovics Márton játszana párost szerdán, de egyelőre nem tudni, pályára szólítják-e hamarosan őket.