2024. június 23. 21:00 ÉLŐ
Svájc 1
Németország 0
Frankfurt Arena III. forduló
2024. június 23. 21:00 ÉLŐ
Skócia 0
Magyarország 0

Őrségváltás az élen, a történelem során először vezeti olasz teniszező a világranglistát

2024.06.10. 10:04
A férfi teniszezők legfrissebb, június 10-én kiadott világranglistája alapján a Roland Garroson elődöntős Jannik Sinner az új éllovas, aki pályafutása során először birtokolja az első helyet. Az olasz teniszező Novak Djokovicsot váltotta le az élen, és az első olasz lett, aki vezeti az egyéni ranglistát.

Carlos Alcaraz győzelmével zárult vasárnap a francia nyílt teniszbajnokság, a Roland Garros. A spanyol teniszező pályafutása harmadik Grand Slam-torna-győzelmét szerezte, amellyel a legfiatalabb teniszező lett a történelemben, aki mindhárom borításon nyert GS-tornát. Alcaraz sikerével a világranglista második helyére lépett elő, az első pedig az a Jannik Sinner, aki elődöntőig jutott Párizsban, és éppen a spanyoltól kapott ki. Korábban sosem fordult elő, hogy olasz teniszező vezesse a férfi vagy női egyéni világranglistát. 

Jannik Sinner
Jannik Sinner
Fotó: Getty Images

A korábbi világranglistán első helyezett Novak Djokovics nem tudta megvédeni címét a Roland Garroson, a nyolcaddöntő után lépett vissza térdsérülése miatt, így 1600 világranglistapontot bukott, egyúttal a harmadik helyre esett vissza. A szerb teniszező jelenleg műtétből lábadozik, így a wimbledoni teniszbajnokságon sem tud indulni, amelyen tavaly egészen a döntőig jutott. 

A vasárnap zárult Garroson a második fordulóig jutott Marozsán egyébként egy helyet javított, míg a nyitókörben kiesett Fucsovics egy helyet rontott előző pozíciójához képest. Előbbi 42., utóbbi 55. a legfrissebb ranglistán.

A nőknél a legjobb magyar, Bondár Anna négy helyet javítva a 108., a vasárnap Bariban döntős Udvardy Panna a 133., míg a ’s-Hertogenboschban főtáblára jutott Gálfi Dalma a 138. Az immár négyszeres Garros-győztes lengyel Iga Swiatek utcahosszal, 3707 pontos előnnyel vezeti a WTA-rangsort.