Eltiltással sújtották a kilencéves teniszezőt, aki simán legyőzte 57 éves ellenfelét

2024.07.01. 13:21
Az Angol Teniszszövetség (LTA) vezetői eltiltottak egy kilencéves fiút a felnőtt bajnoki mérkőzésektől, miután a gyermek sportoló lemosta a pályáról a nála sokkal idősebb ellenfelét az első meccsén. A fiú apja ezen felháborodott, mondván, hogy a tehetségnek utat kellene engedni.

A brit Yannick Mendler-Jackson megdöbbentett mindenkit azzal, hogy két sima szettben, 6:1, 6:3 arányban legyőzte 57 éves ellenfelét, Gavin Smitht.

A szakembereket lenyűgözte Mendler-Jackson játéka, egyikük, Leo Cullis a következőt mondta róla: „Az igazság az, hogy Yannick bebizonyította, a kor csak egy szám. Nem csak püfölte a labdát, néhány szép ejtést is bemutatott, és még fogadhatatlan adogatásokat is ütött.”

Az Angol Teniszszövetség azonban elrendelte a győzelem kitörlését a statisztikákból, mivel a szabályok szerint csak a 2010. december 31-én vagy azelőtt született játékosok játszhatnak a felnőttligában.

A klubtagoknak nem volt szívük elmondani Mendler-Jacksonnak, hogy a győzelme nem kerül be a hivatalos feljegyzésekbe. A rossz hírt az édesapja, Andrew Jackson közölte vele, mire a kilencéves teniszező állítólag a kardjába dőlt.

„A teniszt kellene népszerűsítenünk és az ifjú tehetségeket fejlesztenünk, nem pedig mindent megtenni azért, hogy a gyerekek negatív élményekkel gazdagodjanak. Szülőként nagyon óvatosak vagyunk, nem erőltetünk rá semmit a csemeténkre, de természetesen az LTA-nak jogosan vannak aggályai, hogy tényleg meg akarjuk-e védeni a fiúnkat. De ha van egy fiatal, akiben megvan a tehetség, akkor hagynunk kellene őt játszani. És a fiam eredményeit a kora miatt kitörölni a statisztikákból egyenesen szégyenteljes” – háborgott Mendler-Jacksonnak apukája.

A szülők most azt fontolgatják, hogy a fiatal tehetséggel együtt inkább elköltöznek Németországba vagy Dél-Afrikába, ami újabb csapást jelenthet a brit tenisz számára, írja a The Sun.