Sírva fakadt az ukrán teniszezőnő a wimbledoni teniszbajnokságon győzelme után

2024.07.08. 16:45
Elina Szvitolina két szettben legyőzte kínai riválisát a wimbledoni tenisztorna nyolcaddöntőjében, ezt követően viszont sírva fakadt interjúja közben, mivel hazáját, Ukrajnát hétfő reggel az egyik legsúlyosabb rakétatámadás érte.

Egy óra sem kellett ahhoz Elina Szvitolinának, a világranglistán 21. helyen rangsorolt teniszezőnek, hogy két szettben tükörsimán legyőzze Xinyu Wangot, és továbbjusson a wimbledoni teniszbajnokság negyeddöntőjébe.

Az ukrán teniszezőnő öröme viszont nem lehet felhőtlen, mérkőzés utáni nyilatkozatában elsírta magát azok után, hogy végig gyászszalag volt felsőjén a pályán.

GettyImages-2160566927
Fotó: Getty Images

Borzasztó nehéz nap ez számomra, az utóbbi órákban alig tudtam a teniszre koncentrálni, csak hazámra gondolok, és arra, milyen szörnyűségeket élnek át honfitársaim. Nem csak nekem, minden ukrán számára nagyon nehéz nap a mai. Reggel óta a híreket olvasom, és alig tudtam abbahagyni a sírást, így pályára lépni és a legjobbamat nyújtani borzasztó nehéz volt, de örülök, hogy sikerrel vettem az akadályt

– mondta könnyek között Szvitolina, miközben a 2-es pálya közönsége szűnni nem akaró vastapssal jutalmazta az ukrán játékost. Mint az ismert, hétfő reggel a 2022 februárja ót zajló orosz–ukrán konfliktus egyik legsúlyosabb támadását mérték Kijevre az orosz erők.

A többi között Kijevet, Krivij Riht és a Donyeck területi Pokrovszkot érte rakétatámadás. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azt mondta, hogy az orosz erők negyven rakétával támadtak, amelyek különböző városokat vettek célba, infrastruktúrát, kereskedelmi és lakóépületeket rongáltak meg. 

Sőt, egy gyermekkórházat is súlyos támadás ért. legkevesebb 30 ember vesztette életét a támadásban.

Elina Szvitolina a wimbledoni teniszbajnokság negyeddöntőjében a kazah Elena Ribakinával meccselhet, aki a torna negyedik kiemeltje, és úgy jutott a legjobb nyolc közé, hogy riválisa, Anna Kalinszkaja feladta nyolcaddöntős mérkőzését hétfő délután.