Egyéniben az egyetlen Grand Slam-győztes bajnoknő előtt tisztelegtek a Római Teniszakadémián

2024.07.17. 15:12
Körmöczy Zsuzsa előtt tisztelegtek kedd délután a Római Teniszakadémián zajló női salakpályás tenisztornán. Azt követően, hogy Bondár Anna sikerrel vette első fordulós mérkőzését Olga Danilovic ellen, a centerpályára az elmúlt 60 év legjobb magyar női teniszezői vonultak be, és tisztelegtek Körmöczy Zsuzsa előtt.

A Magyar Tenisz Szövetség és a Vasas SC programsorozatot szervezett Körmöczy Zsuzsa 100. évfordulójának alkalmából a Római Teniszakadémián. A rangos női tenisztorna keddi játéknapjának fontos eseménye volt az ünnepség, az elmúlt 60 év legjobb női teniszezőit a Roland Garros 1958-as bajnoknőjének lánya, Körmöczy Zsuzsi kísérte a pályára.

451872223 1012799973958914 8204503603876679902 n
Fotó: Magyar Tenisz Szövetség

Az ünnepségen részt vett Temesvári Andrea, Széll Erzsébet, Mandula Petra, Kuti Kis Rita, Gubacsi Zsófi, Marosi Kata, Arn Gréta, Kapros Anikó, Jani Réka Luca, Babos Tímea és Bondár Anna is, akik közösen hallgatták a szövetség elnökének, Lázár Jánosnak az üzenetét.

A sport kitartásra, fegyelemre és tiszteletre tanít. Kitartásra, hogy az ember küzdjön tovább akkor is, ha már megkísértené a gondolat, hogy föladja. Fegyelemre, hogy ép testben, ép lélekkel álljon helyt mindig és mindenkor. És tiszteletre, hogy a háló túloldalán állót sose ellenségnek, hanem ellenfélnek lássa, akit csak a szabályok és a fair play tiszteletben tartásával győzhet le. Körmöczy Zsuzsa pályafutása, sporteredményei és emberi nagysága méltó módon tükrözik ezeket az erényeket

– idézte meg a legendás bajnoknőt Lázár János. Az eseményen beszédet mondott Sütő Csilla, a Magyar Szövetség főtitkára is, aki megemlékezésében azt emelte ki, hogy Körmöczy Zsuzsát 10 ezer néző ünnepelte Párizsban, amikor megnyerte a Roland Garros egyéni versenyét, ezzel pedig a mai napig az egyetlen magyar teniszező, aki egyéniben Grand Slam-tornát nyert.

Körmöczy Zsuzsa neve összeforr a kitartás, a szenvedély és a sport iránti elhivatottság fogalmával, eredményei a jövő generációinak is iránymutatást adnak. Az ő példája számos fiatal lányt inspirált arra, hogy teniszütőt ragadjon, és kövesse álmait

– tette hozzá a szövetség főtitkára.

451648203 1012800007292244 4316047928240837042 n
Fotó: Magyar Tenisz Szövetség

Temesvári Andrea arra emlékezett vissza, hogy Körmöczy Zsuzsa mindig bátorította őt, Szél Erzsébet pedig a bajnoknő sportvezetői nagyságát méltatta. A rekkenő hőség ellenére jó hangulatban zajlott a megemlékezés, az elmúlt évtizedek legjobb magyar női teniszezői élvezték, hogy együtt lehetnek, majd sor került egy ünnepi vacsorára is a Római Teniszakadémián.

Ott, ahol egész héten zajlik a Hungarian Grand Prix nemzetközi női teniszverseny, szerdán például Stollár Fanny és páros partnere, Katarzyna Piter – címvédőként – két szettben legyőzte a Drazic, Korpatsch duót az első fordulóban, de a délután folyamán pályára lépnek a páros torna első kiemeltjei, Babos Tímea oldalán Ellen Perezzel.