Stollár Fannyék idén is legyőzhetetlenek voltak a Római parton, megvédték címüket

2024.07.20. 20:20
Stollár Fanny a lengyel Katarzyna Piterrel az oldalán megvédte címét a 232 ezer euró összdíjazású, budapesti salakpályás női tenisztorna párosversenyében.

A szombati fináléban Stollárékra a második helyen kiemelt Anna Danyilina, Irina Hromacsova kazah, orosz duó várt. Utóbbi játékos az elmúlt hónapokban Babos partnereként versenyzett és együtt nyerték meg áprilisban a roueni tornát.

A magyar-lengyel kettős júniusban elhódította a valenciai trófeát ugyancsak salakon, és a Római Teniszakadémián is repülőrajtot vett 3:0-val, és noha Stollár egyszer elvesztette az adogatását, magabiztosan hozta a 29 perces szettet. A második felvonásban egy brék döntött, s a stabilabban ütő ellenfél 37 perc alatt kiegyenlített, így a harmadik szettet helyettesítő bajnoki rövidítésre maradt a döntés.

A tíz nyert pontig tartó tie-breakben Stollárék remek fogadásokkal és a magyar játékos kiváló lecsapásaival 8-2-re elhúztak, innen pedig már nem engedték ki a kezükből a diadalt.

 A találkozó 1 óra 17 percig tartott.

Ez a harmadik trófeánk együtt, köszönöm a partneremnek, hogy a korábbi kommunikációs problémák után sikerült megoldanunk a közös játékot. Ugyancsak köszönet Márky Jenő tornaigazgatónak, a magyar tenisznek sokat jelent ez a verseny

– mondta Stollár az Asbóth József Stadionban. Piter hozzátette, szinte már második otthona Budapest, és idén is rengeteg segítséget kaptak a közönségtől.

A 25 éves Stollár negyedik WTA-tornáján diadalmaskodott párosban, mindahányszor Budapesten ünnepelhetett, utóbbi két alkalommal Piter oldalán. Challenger-szinten 2019-ben Guadalajarában és idén Valenciában győzött. Érdekesség, hogy a Stollár, Piter páros együtt még nem vesztett mérkőzést, nyolcból nyolc találkozót, és három trófeát nyert meg. 

WTA 250, Budapest, páros, döntő

  • Stollár Fanny, Katarzyna Piter (magyar, lengyel)–Anna Danyilina, Irina Hromacsova (kazah, orosz, 2.) 6:3, 3:6, 10-3 – döntő rövidítés