Fucsovics Márton sérülés miatt feladta első fordulós mérkőzését a US Openen

2024.08.26. 23:16
Az első szettet még 6:1-re megnyerte Fucsovics Márton a 32. helyen kiemelt Jiri Lehecka ellen az észak-amerikai nyílt teniszbajnokság, a US Open első fordulójában, de később sérülés hátráltatta a magyar teniszezőt. Fucsovics végül nem tudta végigjátszani a mérkőzést, a negyedik játszma közepén kezet nyújtott riválisának.

Fucsovics legeredményesebb szereplése a US Openen még 2020-ban volt, akkor a harmadik fordulóig jutott a magyar teniszező. Az első körben most azzal a Jiri Leheckával találkozott, akivel pályafutása során egyetlen alkalommal meccselt: idén februárban, Dubajban a cseh teniszező bizonyult jobbnak három szettben. 

Magyar idő szerint hétfő esti mérkőzésük egy rendkívül szoros gémmel kezdődött, Fucsovics szervált, de Lehecka összesen négy fogadóelőnyig eljutott – értékesíteni viszont egyiket sem sikerült. A magyar teniszező az első labdamenetekben sokat hibázott, de végül lezárta a játékot, majd rögtön brékelt: semmire vette el a cseh szervagémjét. A szett hátralévő részében is dominált a magyar teniszező, Lehecka mindössze egy játékot nyert,

Fucsovics 6:1-re húzta be a nyitó játszmát, 36 perc alatt.

A második szett első Lehecka szervagémjében is fogadóelőnyig jutott a magyar teniszező, agresszívan, hosszan, pontosan fogadott, a láthatóan ideges cseh pedig egyre többet hibázott. A három fogadóelőnyből viszont egyet sem tudott értékesíteni Fucsovics, Leheckánál volt szetten belül az előny. A magyar teniszező tartotta a lépést riválisával, egészen 5:4-ig, amikor a szettben maradásért szervált. Lehecka eljutott egy fogadóelőnyig, ami egyben szettlabda is volt, értékesítette a lehetőséget – egyúttal egyenlített. 

Sajnálhatta az elbukott szettet Fucsovics, mivel benne volt a játékában, hogy két játszmával elhúzzon, de így egálról jöhetett a folytatás. Lehecka tenisze több szintet feljavult, sokkal agresszívabb, hosszabb tenyeresekkel támadta az adogatásokat, amire Fucsovicsnak nem volt válasza: szetten belül rögtön első szervagémjét elbukta, alig telt el néhány perc, 3:0-ra húzott el a cseh. A folytatásban sem tudott felzárkózni a magyar teniszező, ápolási szünetet kért, csípőjét, hátát fájlalta, Lehecka pedig magabiztosan megnyerte a szettet. 

A negyedik játszmában Fucsovics kezdte az adogatást, de láthatóan nehezebben mozgott a pályán, sérülés hátráltatta játékát, három elbukott gém után pedig feladta a mérkőzést, kezet nyújtott cseh riválisának. Nagyon jól kezdett Fucsovics, az első szettet még behúzta, de többre nem futotta részéről. Remélhetőleg sérülése nem komoly, és nem lesz kihatással a következő tornákra. 

US Open 2024, 1. forduló
férfi egyéni 

  • Fucsovics Márton – Jiri Lehecka 6:1, 4:6, 3:6, 0:3-nál Fucsovics feladta.