Bondár Anna szettelőnyről, maratoni csatában esett ki a thaiföldi tenisztornán

2024.09.17. 14:21
Bondár Anna maratoni csatában kikapott a nyitókörben a thaiföldi Huahinben zajló, 250 ezer dollár összdíjazású keménypályás női tenisztornán.

A világranglistán elfoglalt 89. helyével a legjobb magyarnak számító játékos kedden a 119. Rebeka Masarovával csapott össze, aki Svájcban született, szlovák felmenőkkel is rendelkezik, de spanyol színekben versenyez. A korábbi két találkozójukat a 25 éves ellenfél nyerte.

A harmadik összecsapáson a Hajdúszoboszló SE sportolója 3:1-nél elvette Masarova adogatását, majd 5:3-nál a szettért adogatott, amikor háromórás esőszünet szakította meg a meccset. Ez nem zavarta meg a magyar játékost, aki hozta a szerváját, és ezzel a nyitójátszmát is.

Bondár Anna
Bondár Anna
Fotó: Getty Images

A folytatásban a spanyol 5:2-re elhúzott, de Bondár visszakapaszkodott, és utolérte őt (5:5), csakhogy a szettet lezáró rövidítésben ismét a rivális volt a jobb.

Az utolsó felvonásban Masarova dupla brékkel 4:0-ra ellépett, ám a magyar éljátékos ebből a gödörből is kimászott, és ismét 5:5-nél egyenlített. Ekkor újabb fordulat következett, Bondár ötödször is elvesztette a szerváját, ellenfele pedig lezárta a mérkőzést, amely nettó 3 óra 3 percig tartott.

Bondár párosban az egyiptomi Majar Seriffel indul Thaiföldön negyedik kiemeltként.

Eredmény: 1. forduló (a 16 közé jutásért)

  • Rebeka Masarova (spanyol) – Bondár Anna 3:6, 7:6 (7–2), 7:5

(MTI)