Dörzsölhetik tenyerüket a tenisz szerelmesei, újra összecsap korunk két szupersztárja

2024.10.01. 15:46
Kialakult a döntő párosítása a Pekingben zajló keménypályás férfi tenisztornán. A fináléban újra összecsap korunk két világklasszisa, Carlos Alcaraz és Jannik Sinner.

Kiváló párbajjal kezdődött a pekingi 500-as tenisztorna keddi játéknapja, mivel az első férfi elődöntőn a spanyol klasszis Carlos Alcaraz azzal a Danyiil Medvegyevvel meccselt, akit idén már legyőzött a wimbledoni elődöntőben, de az orosszal egy csapatban nyert néhány nappal ezelőtt Laver-kupát.

Most viszont már szó sem volt barátságról, a világranglistán harmadik Alcaraz és az ötödik Medvegyev remek meccset játszott helyi idő szerint kedd délután a kínai fővárosban.

Az első brék ugyan a spanyolé lett 2:2-nél, de mellétenni szervagémjét nem tudta, rögtön egyenlített az orosz, aki remekül, agresszívan fogadott. A következő két gémben újra az adogatók érvényesültek, egy-egy brék mindkét oldalon, majd 5:5-nél, amikor Medvegyev szervált, megint Alcarazé lett a játék. Ezt az előnyt már megtartotta a spanyol, kiszerválta az első szettet, 7:5.

Carlos Alcaraz
Carlos Alcaraz
Fotó: Getty Images

A második szettben hamar brékelt Alcaraz, tudása legjavát nyújtotta, nem volt válasza Medvegyevnek. 5:3-nál az orosz a meccsben maradásért szervált, de nem tudta megoldani ezt a feladatot, második meccslabdáját értékesítette Alcaraz, aki ezzel pályafutása során első alkalommal jutott be a pekingi torna fináléjába.

A spanyol klasszis – akit jövő héttől újra a világranglista második helyén jegyeznek – a fináléban a világelső Jannik Sinnerrel meccsel. Az olasz klasszisnak Alcaraznál azért egy fokkal könnyebb dolga volt, az elődöntőben két szettben győzte le a torna meglepetésemberét, a kínai Bu Juncsaoketét.

Sinner egyébként címvédő Pekingben, idén harmadszor találkozik Alcarazzal majd, az Indian Wells-i finálé és a Roland Garros.elődöntő után. Sinner idén még nem tudta legyőzni spanyol riválisát. A pekingi torna döntője magyar idő szerint szerda délelőtt 11 órakor kezdődik.

Peking 500, elődöntő 

  • Carlos Alcaraz – Danyiil Medvegyev 7:5, 6:3
  • Jannik Sinner – Bu Juncsaokete 6:3, 7:6