Összejött a Sinner–Djokovics álomdöntő a sanghaji mestertornán

2024.10.12. 15:09
Nem született meglepetés az elődöntőben, így összejön a várt Jannik Sinner–Novak Djokovics álomdöntő a sanghaji férfi tenisztornán.

A mestertorna utolsó előtti körében a világelső olasz a negyeddöntőben Carlos Alcarazt meglepetésre kiejtő Tomás Machác ellen lépett pályára, és bár az első két játék a cseh riválisé lett, végül két szoros játszmában győzött (6:4, 7:5).

Az olimpiai bajnok Djokovicsra a hetedikként rangsorolt amerikai Taylor Fritz várt, és bár a US Open-finalista az első gémet 0:40-ről még megfordította, harmadik adogatását már elveszítette, ez pedig végül a szettbe került (6:4). A második felvonásban mindkét játékosnak volt egy-egy fogadása, amikor brékelhetett volna, élni viszont egyikük sem tudott a lehetőségekkel, így jöhetett a rövidítés. Ebben a szerb 2–1-es előnye után az amerikai sorozatban három labdamenetet nyert meg (2–4), amivel közel került az egyenlítéshez, sőt, 6–5-ös előnyénél adogatóként szettlabdához jutott. Djokovics azonban nem adta fel, óriási küzdve mindkét pontot megnyerte, és kiszerválta a fináléba jutást (7:6, 8–6).

A sanghaji rekorder szerb klasszis ötödik végső sikerére hajt, Sinner először lehet ennek a viadalnak a győztese.

Ha a szerb győz vasárnap, akkor karrierje 100. tornagyőzelmét arathatja, Jimmy Connors (109) és Roger Federer (103) után harmadikként elérve ezt a határt.