Visszatérne a tenisz vérkeringésébe a botrányhős, azt is elmondta, mikor lépne pályára

2024.10.16. 13:29
Hamarosan visszatérne, és elhallgattatná kritikusait a tenisz fenegyereke, az istenadta tehetség, de egyben botrányhős Nick Kyrgios, aki elmondása szerint felépült csuklósérüléséből, és fűti a tettvágy.

A 29 éves ausztrál, görög gyökerekkel rendelkező teniszező pályafutásának legjobb eredménye a wimbledoni tenisztorna fináléja, de különböző versenyeken legyőzte a nagy hármas mindhárom tagját – Rafael Nadalt, Roger Federert és Novak Djokovicsot is.

Nick Kyrgios
Nick Kyrgios
Fotó: Getty Images

Kyrgios tavaly június óta nem játszott tétmérkőzést, de igazából 2023 januárja óta nem önmaga sérülései miatt. Térd- és csuklófájdalmai is voltak, majd májusban rablók betörtek az otthonába, és megvágta a talpát, ezért nem indulhatott a Roland Garroson. Az utóbbi bő egy évben Kyrgios szakkommentátorként tűnt fel különböző televíziós csatornákon, az Australian Openen pályaszéli interjúkat is készített – nem sok jel utalt visszatérésére.

Pedig még mindig csak 29 éves, és még mindig istenadta tehetsége a sportágnak. Kyrgios legutóbb egy podcastműsor vendége volt, amiben felfedte, újra beindítaná profi karrierjét, decemberben a World Tennis League bemutató tornáján készül pályára lépni, a jövő évtől pedig ismét versenyezne ATP Tour-tornákon.

Kyrgiosnak ugyan nincsen jelenleg élő világranglista-helyezése, de védett ranglistával elindulhatna a 2025-ös Australian Openen.

Van valami, ami nem ereszt a sportágból. Gyakorlatilag szinte mindenkit legyőztem pályafutásom alatt, akik az idők során messzebb jutottak, játszottam Grand Slam-döntőt, párosban bajnok is lettem, számos tornagyőzelmet szereztem és sok pénzt kerestem. Célom, hogy egyesben is nyerjek Grand Slam-címet. Szerintem ezen kívül semmi más nem hallgattatná el a kritikusaimat. Legbelül pedig ez motivál

– fejtette ki Kyrgios, aki ezzel együtt azt is elmondta, tisztában van azzal, hogy hamarosan véget ér profi pályafutása, de szerinte még van benne egy-két jó év.

Motivált vagyok, napi három órát ütögetek, a csuklóm a régi a műtét után. Nem akarok a visszavonulásra gondolni, ezzel együtt tisztában vagyok vele, a pályafutásom a végéhez közelít

– tette hozzá Kyrgios, akit a tervek szerint decemberben már újra láthatunk a teniszpályán.