Stefánia
0 °C
3 °C

Cseh: Ez baromi nagy mák volt

2014.08.20. 19:41

Cseh László nagyon szoros versenyen nyert 200 vegyesen az Európa-bajnokságon, a végén óriásit hajrázott, négyen is esélyesek voltak a győzelemre, de magyar úszó jól nyúlt be, hét századdal megelőzte a német Philip Heintz, ezzel Európa-bajnok lett. 

„Na, ez baromi nagy mák volt! Ez volt életem legszorosabb győzelme Európa-bajnokságokon. A mellúszásomon kell még javítani: most tanultam egy új technikát, alapvetően jól bevált, de még nem működött annyira, mint szeretném. Az állóképességemmel nincs baj, viszont kellenek az új módszerek, mert a sebességet muszáj növelni, azt pedig már csak technikával lehet. Remélem, a jövőben jelentősen tudok gyorsulni, erre szükségem lesz, hogy ott legyek az elején. Viszont néha kell ennyi izgalom nektek is, nem?” - nyilatkozta a döntő után a magyar úszó, aki 56. olimpiai, vb-, vagy Eb-érmét szerezte (beleértve a rövidpályásakat is).

„Ma megint sikerült egy picit... Kellett... Az a baj, hogy mire jön a verseny, lemegyek egy rossz szintre, és innen kell visszakapaszkodni. Viszont a mai után határozottan feljövőben vagyok. Innentől a száz pille maga lesz a szárnyalás” – mondta önmaga legyőzéséről.

Cseh 12. nagymedencés Eb-aranyérmét nyerte, ebben a számban pedig sorozatban ötödször nyert. Ez a bravúr korábban is csak neki sikerült az Eb-k történetében, 400 méter vegyesen.

Cseh László 200 vegyes Eb-aranya, 2014

„A győzelemnek természetesen örülök, az időmnek viszont nagyon nem, az kifejezetten gyenge, ennél jobbat szoktam menni, most fejben nem voltam száz százalékban ott” - nyilatkozta a magyar versenyző már az MTI-nek. Cseh hozzátette, természetesen elfáradt, ez a teljesítmény azonban a világbajnokságra kevés lesz. „Hogy az ebben a számban sorrendben ötödik Eb-győzelmemet hová helyezem el a házi listámon? Ezen még gondolkodnom kell, az biztos, hogy a mostani volt a legnehezebb...” - tette hozzá a klasszis.

Cseh László hét századdal nyert
Cseh László hét századdal nyert