Etelka, Aletta
1 °C
12 °C
Index - In English In English Eng

Nem nyílik a Komjádi teteje, klórgőzben úsznak a válogatottak

2015.06.09. 13:20

Nem nyílik a Komjádi uszoda teteje, miután a nyitást és zárást biztosító gép használhatatlanná vált. Emiatt, főleg a délutáni órákban, elviselhetetlenné vált a felújítás előtt álló uszoda klórgőzös levegője.

„Edzők és versenyzők kezdenek kiborulni az áldatlan állapotok miatt, de főleg azért, mert nem egy vagy két napig tartó, belátható időn belül megszüntethető üzemzavarról van szó" – nyilatkozta Kiss László, a válogatott szövetségi kapitánya a Telekom Sporthír Szolgálatnak. A szakvezető azt mondta, hogy a kánikulai melegben néhány Dunára néző ablak kitárása nem oldja meg a gondot, délután kegyetlenül rossz levegőben úsznak.

„Nem csodálkozom azon, hogy ők és az edzőik is mind gyakrabban kopogtatnak be a szövetség ajtaján, és érdeklődnek arról, hogy vajon mikor érkeznek már a szerelők" – fogalmazott Kiss László, hozzátéve, hogy a 2017-es vizes világbajnokság előtt a Komjádi uszodát is felújítják, de a munkálatok várhatóan csak kora ősszel kezdődnek meg.

„Egyelőre nincs más olyan hely Budapesten, ahová a válogatottjaink és velük együtt a vízilabdás társaik átköltözhetnének. Számoljuk a napokat a Dagály Fürdő mellett felépülő új uszoda megnyitójáig, de közben napi fejtörést okoz, hogy az idei kazanyi világbajnokságra és a jövő évi riói olimpiára miként biztosíthatóak a felkészülés megfelelő keretei" – mondta.