Alfonz
5 °C
12 °C
Index - In English In English Eng

Hosszú három számban is a legjobb volt délelőtt, Cseh csúcsot úszott

2015.12.05. 13:04

Hosszú Katinka három szám szombati selejtezőjében is a leggyorsabbnak bizonyult az úszók izraeli rövidpályás Európa-bajnokságán. Az utolsó előtti versenynap délelőttjén 18 magyar indult, közülük Cseh László emelkedett ki azzal, hogy országos csúcsot úszott 50 méter pillangón. 

A már három Eb-aranyat szerző Hosszú Katinka 50 méter háton, 200 méter gyorson és 200 vegyesen is a legjobb idővel került az esti döntőbe. Hasonlóan jól kezdte a szombaton az eddig Netanyában két aranyat szerző Cseh László, aki 50 méter pillangón új magyar csúccsal lett döntős, igaz, ebben a számban nem áll majd rajthoz, inkább a vasárnapi 200 méter pillangóra pihen.

A többi magyar közül a legkellemesebb meglepetést György Réka szolgáltatta azzal, hogy - másodperceket javítva eddigi legjobbján - hetedikként (2:09.67) bekerült a döntőbe 200 méter vegyesen. Az ebben a versenyszámban nyolcadik időt (2:09.74) úszó Jakabos Zsuzsanna a korlátozó szabály miatt - egy nemzetből csak a legjobb kettő folytathatja - nem lehet ott a döntőben, mivel nemcsak György, hanem Hosszú Katinka is előtte végzett. A szám negyedik magyarjaként Sebestyén Dalma a 11. lett (2:10.41).

100 méteres pillangóban a legjobb 16 közé került Szilágyi Liliána, és Joó Sára is, Szokol Szonja viszont csak a 27. lett. 50 háton viszont nem jutott tovább Joó, ahogy 100 gyorson is kiesett mind a négy indulónk: Takács Krisztián, Mészáros Márk, Lavotha Oszkár és Lobanovszkij Maxim is. 200 gyorson Kapás Boglárka és Novoszáth Melinda maradt le a döntőről, 100 háton pedig Földházi Dávid, Nagy Péter, Sós Dániel és Grátz Benjámin maradt le a továbbjutásról, számol be az MTI.