Hosszú a Vasassal is csatázott, ők engedtek neki

2016.01.07. 13:31 Módosítva: 2016.01.07. 13:44

Hosszú Katinka szerdán összetépte az úszószövetségtől kapott szerződését, ami lavinát indított el, egymás után szólalnak meg a szervezet különféle rendű-rangú emberei, most az úszónő klubja, a Vasas elnöke nyilatkozott az Indexnek.

Markovits László decemberben még azt mondta, közös érdek, hogy Hosszú Katinka és a szövetség vitáját gyorsan megoldják. Akkor úgy fogalmazott, hogy optimista, mert korábban mindkét fél profizmusról tett tanúbizonyságot.

A tovább mérgesedett helyzetről azt mondta, „klubunknak és a magyar sportnak továbbra is az az érdeke, hogy minél gyorsabban lezáruljon az ügy. Az események időközbeni alakulását elnézve viszont őszintén mondhatom, hogy

ez már egy olyan szint, amibe nem feladatunk beleszólni, és ehhez egyébként nem is tartom magunkat kellően befolyásos szereplőnek. Úgy gondolom, a probléma rendezésére csak felsőbb szinten nyílhat lehetőség.

Hozzátette, neki is voltak véleménykülönbségei Hosszúval és férjével, Shane Tusuppal is.

Ezek azonban - többek között szövetségi segítséggel - nyugvópontra tértek, és az elmúlt másfél évben harmonikus a kapcsolatuk.

Az úszónő és a Vasas az új megállapodásuk szerint a saját, egyébként nagyon egyértelmű kötelezettségeit teljesítve dolgozik a mindennapokban.

Markovits azt sem tagadta, neki kellett többet engedni a szerződéskötéskor, de ezt örömmel megtette a világklasszis úszó, az úszósport, és természetesen a Vasas eredményessége miatt is.