Magáncég kapta a Hosszú-botrányt kirobbantó videóért kifizetett 55 milliót

2016.02.15. 18:17

Bár Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere korábban azt mondta, hogy a Kecskeméti Városi Televízió Nonprofit Kft. (KTV) készítette a 2017-es vizes vb reklámszpotját, így az kapta az elkészítéséért járó 55 millió forintot, valójában egy magáncég, az Argus Film and Art Kft. forgatta a videót, így a pénzt is ők kapták.

Mindezt az Átlátszó.hu írja LMP-s politikusok adatigénylése alapján, melyből kiderült, hogy bár a város és a tulajdonában álló KTV 2015-ben valóban megállapodást között a reklámfilm leforgatásáról 55 647 000 forint értékben, a KTV június és november között pontosan ugyanekkora összeget fizetett aki az Argusnak, a forgatásban pedig a KTV egyetlen munkatársa sem vett részt.

A Just add water című félperces reklámfilm miatt mérgesedett el a viszony Hosszú Katinka, valamint az úszószövetség között, miután Hosszú Katinka pénzt kért a másodpercenként csaknem kétmillió forintba kerülő videóban való szereplésért. Hosszú Katinka azóta a közte és a szövetség között békéltetésre felkért MOB-nak is nemet mondott egy hasonló lehetőségre.