2024. június 21. 15:00
Szlovákia
Ukrajna
Düsseldorf Arena II. forduló
2024. június 21. 18:00
Lengyelország
Ausztria
Olympiastadion II. forduló
2024. június 21. 21:00
Hollandia
Franciaország

Gyurta Dániel: Az erő bennem van

2016.04.18. 09:20

Jól halad a felkészülésben, de még rengeteg munka vár Gyurta Dánielre, aki Rio de Janeiróban, a nyári olimpián szeretné megvédeni címét 200 méteres mellúszásban.

A háromszoros nagymedencés világbajnok az M1 tévécsatornának vasárnap elmondta: a győri országos bajnokságon elért eredménye jól mutatja, hol tart a felkészülésben, amely a korábbi évekhez képest eltérően zajlik. Az UTE sportolója Győrben 2:10.84 perces idővel nyert 200-on.

"Most először elvonultunk a világ elől, és egy hosszú alapozást csináltunk. Az, hogy az első ötven méter után is tudtam tartani ugyanazt a ritmust, azt mutatja, hogy az erő, amit meg akartunk szerezni, bennem van. Persze, látszik, hogy a formába hozás hiányában elmaradtam a legjobbamtól, de erre majd csak augusztus első hetében lesz szükség" - idézte az MTI.

Gyurta Dániel hozzátette, ha csak az időeredményeket nézi, akkor négy évvel ezelőtt, a londoni olimpia előtt is itt tartott.

"Nagyon kell az olimpiáig hátralevő idő ahhoz, hogy életem formájába kerüljek" - mondta.

Megjegyezte, azzal, hogy tavaly augusztusban Kazanyban csak bronzérmes lett a vb-n, lekerült róla a teher, és a vereség  csak keményebb munkára ösztönzi.

Gyurta Dániel, aki a májusi londoni Európa-bajnokságot kihagyja, hangsúlyozta, a címvédés a célja az olimpián.

"A londoni győzelem életem legnagyobb sikere volt, de szeretném még egyszer a dobogó legfelső fokán hallani a magyar himnuszt" - jelentette ki.