Brazília sokkban: világrekorder úszójuk elbukta Riót

2016.04.21. 11:23

Nem indulhat egyéni számban a riói olimpián a világ leggyorsabb úszója, a brazil Cesar Cielo Filho a 100 méteres gyors után 50-en is elbukta a válogatót. Minden idők legsikeresebb brazil úszójának már csak váltóban maradt esélye versenyezni a hazai olimpián.  

 

Cielo százon és ötvenen is világcsúcstartó, utóbbi távon olimpiai bajnok is, a százat már korábban elbukta, csak hatodik lett az elődöntőben. Ötvenen azonban még mindig volt esélye arra, hogy kvalifikálja magát az olimpiára.

A Troféu Maria Lenk verseny előtt már négy brazilnak volt meg a kvalifikációs ideje, már ez is mutatta, hogy nagy versenyre lehet számítani. Cielo ötvenen hiába úszott 52-szer is 22 másodpercen belül (21,91), ketten is megelőzték. Bruno Fratus (21,74) és Italo Duarte (21,82) mehet az olimpiára ebben a számban.

A közönségkedvenc Cielo teljesen összeomlott, könnyek közt nyilatkozott a kamerák előtt. „Bocsánatot kérek, ez egyszerűen túl sok volt nekem. Nehéz évem volt tavaly, ma meg nem úsztam elég jól. Sok szerencsét kívánok a csapatnak."

A hatszoros világbajnok Cielo abban reménykedhet, hogy valamelyik váltóba azért majd benevezi a brazil szövetség. Erre most kevés esély mutatkozik, mert 100-on csak a hetedik legjobb idő az övé Brazíliában.