Késely ezüst-, Milák bronzérmet nyert a junior- úszó-vb-n

2017.08.28. 08:37

Négy érmet nyert a válogatott a junior úszó-világbajnokság utolsó előtti napján Indianapolisban. Késely Ajna 1500 gyorson, Barta Márton 400 vegyesen szerzett ezüstérmet, utóbbi számban Holló Balázs lett a harmadik, Milák Kristóf pedig 50 pillangón szerzett bronzérmet.

Késely a mostani vb-n már három érmett szerzett, 1500-on nem volt esélye az aranyra, de biztosan hozta a második helyet. Ideje ( 16:15.68) jobb volt, mint amit a budapesti felnőtt világbajnokágon úszott. 

„Nyolcszáz méternél jött el számomra a holtpont, de azt gondolom, a hazai felnőtt világbajnokság után két és fél hét alatt ennél jobban nem tudtam volna felkészülni. Nagyon nagy motivációt jelent számomra, hogy ezzel az argentin lánnyal a közeljövőben együtt versenyezhetek" – mondta a Magyar Úszó Szövetségnek. Késely 400 méteren legyőzte Delfina Pignatiellót, de 1500-on és 800-on is második lett mögötte.

A férfi 400 méter vegyes döntője után két magyar is a dobogóra állhatott, Barta Márton 4:15.65-tel a második, Holló Balázs pedig 4:16.78-cal a harmadik lett.  Szerettünk volna mindent kiadni magunkból, és nem egymás ellen, hanem egymással úszni" – összegzett Barta, aki közel három másodpercet javított eddigi egyéni legjobbján (4:18.51).    

A reggeli úszásom után nem gondoltam volna, hogy most sikerül a legjobbamhoz közeli időt elérnem" - értékelt Holló Balázs.

A 100 méter pillangón aranyérmes Milák Kristóf az 50-en korosztályos magyar rekorddal (23.72) lett harmadik. sprintszámot  másodperc alatt harmadikként teljesítette. A szám előtt tudtam, hogy az arany nagyon messze van, de sikerült behozni magam dobogóra annak ellenére, hogy ez az ötven pillangón nagyon nem az erősségem" – mondta Milák.    

A magyarok a zárónap előtt 13 éremmel, négy arannyal, hat ezüsttel és három bronzzal állnak.