Bertalan
19 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Hosszú 4 számot ejt a rövidpályás vb-n

2018.11.28. 15:01

Az edzései változatlanul kemények, a versenyeken viszont a korábbiaknál kevesebb számban indul a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka, aki a decemberi rövidpályás úszó-világbajnokságon nyolc versenyszámban szerepel majd.

A 25 méteres medencében 13-szoros vb-aranyérmes magyar sztár szerdán a Duna Arénában tartott sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy a két évvel ezelőtti vb-hez képest négy számmal kevesebbet vállal a kínai Hangcsouban - a gyorsúszó számokba nem nevezett.

Hosszú és edzője, Petrov Árpád a nyáron kezdték meg a közös munkát, azt tervezték, hogy a glasgow-i Európa-bajnokság után lefaragnak a 29 éves sportoló korábbi hihetetlen mennyiségű munkájából, ám nem jártak sikerrel. Hosszú szavai szerint ugyanis hiába próbálta adott esetben növelni a tréningek intenzitását és erejét azok rövidítése érdekében, a szervezete rövid időn belül ehhez is hozzászokott, ezért gyakorlatilag újra ugyanannyit kellett dolgoznia, mint korábban.

Az általa elmondottakat bizonyítja, hogy szerdán napi edzésprogramja hatodik órájában találkozott az újságírókkal, akiknek arról is beszámolt, hogy gyorsan megtalálták a közös hangot új trénerével, aki júliusban lett az edzője, és vette át korábbi edző férje, Shane Tusup feladatait. Többek között ennek is köszönhető, hogy időeredményei is lassan közelítenek a legjobb formájában elértekhez.

Elmondta, természetesen az a célja, hogy a tokiói olimpiáig egyre közelebb kerüljön legjobbjaihoz, így többek között a 400 és 200 méter vegyes világcsúcsához, amihez - mint hangsúlyozta - kőkemény munkára van szükség. Kiemelte, hogy állóképességben, munkabírásban jó formában érzi magát, a regenerációja sem lassult le.

Zárásként Hosszú az éppen szerdán megjelent sajtóhírre is reagált, nevetve megjegyezte, hogy ha valóban Budapesten lesz a 2025-ös vizes világbajnokság, elképzelhető, hogy valamelyik számban még rajthoz áll.

Az idei rövidpályás vb december 11-én rajtol Hangcsouban. (MTI)