Hosszú Katinka elhagyja saját klubját a Fradiért

2018.12.20. 14:17

Meglepő információt közölt a Magyar Idők.

A Ferencvárosnál erős úszószakosztályt szeretnének kialakítani, ezért az Európa-bajnok és világbajnoki ezüstérmes Verrasztó Dávid mellett leigazolják Szilágyi Liliánát. Az októberben megválasztott ügyvezető alelnök Nyiri Zoltán nagy rajongója a vízi sportoknak, a bajnoki aranyérmes pólócsapatot is ő hozta össze. 

  • A harmadik név messze a legnagyobb: Hosszú Katinka.

A versenyzőt negyedszer választották a hétvégén a világ legjobb úszónőjének.

A lap azt írja, hogy már augusztusban voltak egyeztetések a klub és a sportoló között, és a szerződést hamarosan megkötik. A sportágban, ahogy a futballban, kétszer lehet igazolni, az egyik időszak épp januárban van.

Az Index úgy értesült, hogy már a rövid pályás világbajnokságon pletyka volt a versenyzők között, hogy Hosszú hamarosan a zöld-fehérek úszója lesz.

Beszéltünk olyan szakemberrel, aki megerősítette az egyeztetéseket, és hogy már csak az utolsó részleteket kell tisztázni. Vannak olyanok is, akik tőlünk hallottak először a készülő klubváltásról.

Az Iron Swim a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú a saját klubja, július végén, az Európa-bajnokság előtt hozta létre, ezért is érdekes az átigazolás.

A vasárnap befejeződött rövid pályás vb-n négyszeres győztes Hosszú jelenleg Svájcban, Lausanne-ban versenyzik.