Doppingolt egy a vb-re benevezett ausztrál úszó

2019.07.27. 11:43

Az ausztrál úszóválogatott Shayna Jack megbukott egy doppingvizsgálaton. Ezt már ő maga is elismerte, de tagadja, hogy tudatosan szedett volna tiltott szert. Az úszó visszalépett a kvangdzsui világbajnokságtól, néhány nappal a rajtja előtt személyes okokra hivatkozott.

„Tudatosan semmilyen szert nem szedtem. Az úszás tízéves korom óta a szenvedélyem, és sosem vennék be szándékosan tiltott anyagot, amivel tiszteletlen lennék a sportágammal és veszélyeztetném saját karrieremet" – írta Facebook-oldalán az úszó.

Shayna Jack
Shayna Jack

Jack arról is beszámolt, hogy csapatával nyomozni kezdtek, próbálnak rájönni, hogy került a szervezetébe doppingszer. Arról egyelőre nincs információ, hogy mivel bukott le.

Az ausztrál szövetség annyit közölt, hogy egy június végi teszten bukott meg az úszó, és emiatt fel is függesztették. A 20 éves Jack a 4x100-as és a 4x200-as gyorsváltó tagja lett volna, az előbbi aranyérmes lett Kvangdzsuban.

Ausztráliának nem is jöhetett volna rosszabbkor a hír, hiszen éppen egyik úszójuk,Mack Horton protestált a dobogón a kínai Szun Jang ellen, akit doppingolónak tart.

(via Sydney Morning Herald)