Kalmár Ákos telibe úszta az olimpiai szintet

2019.07.27. 08:47

Kalmár Ákos megúszta 1500 méter gyorson az olimpiai A-szintet a kvangdzsui világbajnokságon, írja az MTI.

Férfi 1500 méter gyorson Kalmár Ákos és Gyurta Gergely képviselte a magyar színeket. Kalmár 800-on már olimpiai szintes volt, de egy másik számban is kvalifikálni akarta magát. Végül telibe úszta a 15:00,99-e szintet. Összesítésben ezzel a 12. lett, így a döntőt nem sikerült elérnie. Gyurta a 20. helyen végzett 15:14,20-as idővel. 

„Most minden a kezem alá játszott, az, hogy századra megúsztam az A-szintet fantasztikusan jó dolog, bár nyilván még boldogabb lennék, ha sikerült volna 15 perc alá menni, mert ezt is szerettük volna elérni, de így, hogy megvan az A-szint, emiatt annyira nem bánkódom. Jövőre az olimpián szerintem el fogom érni, ha minden jól megy, és nem szorítanak ki a csapatból" - nyilatkozta Kalmár Ákos.

D  AS20190727014

„Elégedett vagyok, egy éve 15:35-öt jöttem reggel, most 15:14-et, bár nyilván jó lett volna Ákossal menni, mert ő századra megúszta az A-szintet, azaz nagyon tudta, mit csinál. Én amiért jöttem, sajnos nem értem el, mert a nyílt víziben szerettem volna valami szép eredményt. Azóta ezerszer végigfuttattam magamban az egészet, de csak kínzom magam azzal, ha azon pörgök, hogy mi van, ha nem indulok meg, mert ha esetleg lehajráznak, akkor meg az lenne, hogy miért nem próbáltam meg. Így alakult, tanultam belőle, megyek tovább" – mondta Gyurta.

Bohus Richárd 50 méter háton, Sztankovics Anna pedig 50 méter mellen jutott az elődöntőbe. Bohus az utolsó futamban úszva a 14. helyen jutott tovább, a vele együtt versenyző Balog Gábor a 18. lett, így nem folytathatja.

Ezután Sztankovics Anna 50 méter mellen 31,13 másodperces idővel a 12. helyen jutott az elődöntőbe.

Nagyon örülök, mert ebben a szezonban sokszor éppen csak lemaradtam a továbbjutásról. Az elődöntőben szeretnék jobbat úszni, mint az országos csúcsom (31,05 másodperc), de a legfontosabb, hogy élvezzem a versenyt, hiszen az első világbajnoki középdöntőm lesz" - nyilatkozta a magyar versenyző.

A magyar idő szerint 13 órakor kezdődő program során a 100 méter pillangó döntőjében Milák Kristóf, a 200 méter hát fináléjában pedig Hosszú Katinka és Burián Katalin lesz érdekelt.