Cseh nem Hosszú, hanem Tusup csapatában úszik

2019.09.02. 19:03 Módosítva: 2019.09.02. 20:01

Az októberben induló ISL nevű sorozatban nem Hosszú Katinka csapatában úszik Cseh László, mert az olaszoktól jobb ajánlatot kapott. Amikor elfogadta ezt, akkor még nem lehetett tudni, hogy Ilaria Cusinato is a csapattársa lesz, akinek a felkészülését az amerikai Shane Tusup vette át a napokban.

Cseh az SzPress hírszolgálatnak azt nyilatkozta: „Lehet, hogy egyszer majd meglepi a világot, de nem hinném, hogy erre már jövőre is sor kerülhet.”

Önmagáról azt mondta, hogy sok kisebb-nagyobb kudarc után elmondta már, hogy a fejében kell rendet teremteni, most viszont egészen más a helyzet. Arra a megállapításra jutott Plagányi Zsolt edzővel, hogy igazítani kell a felkészülésen, állítani egy kicsit a fókuszon.

Az ötödik olimpiám előtt állok, meggyőződésem, hogy Athén, Peking, London és Rio után ott leszek Tokióban is, és nem úgy fogok rajthoz állni, hogy megteszi egy bronzocska is.

A 33 éves Csehnek 200 pillangón a világcsúcstartó Milák Kristóf és a világranglistán a második legjobb idővel rendelkező Kenderesi Tamás az ellenfele itthon. 200 vegyesen a kvangdzsui vb-n az előfutamban pazarul úszott, az elődöntőben viszont már nem tudta megismételni ezt a teljesítményt.

Tokió abból a szempontból speciális lesz, hogy délelőtt lesznek a döntők. Cseh eddig mind a négy olimpiáján érmes volt.