Két világcsúcs is megdőlt az úszóliga döntőjében

2019.12.22. 12:44

Az Energy Standard csapata nyerte az először kiírt Nemzetközi Úszóliga (ISL) küzdelmeit, miután a hétvégi, Las Vegasban rendezett döntőben győzött, írja az MTI.

A kétnapos eseményen két világcsúcs is született a 25 méteres medencében: az amerikai Caeleb Dressel 50 méter gyorson 20,24 másodperces idővel a francia Florent Manaudou 2014-es idejét (20,26) adta át a múltnak, míg 400 méter vegyesen a japán Szeto Daija 3:54,81 perccel az amerikai Ryan Lochte 2010 óta fennállt rekordját (3:55,50) javította meg.

A versenyt a Chad Le Clos és Sarah Sjöström vezette Energy Standard nyerte, a második helyen a London Roar végzett, amelynek keretében két magyar, Kapás Boglárka és Bernek Péter szerepelt, de Las Vegasban, csak Kapás indult, Bernek itthon egy kisebb műtéten esett át. A harmadik a Cali Condors, a negyedik a Los Angeles Current lett.

Az ISL döntőjébe a két-két legjobb amerikai és európai csapat jutott be. Hosszú Katinka klubja, az Iron a legtöbb magyar versenyzővel vett részt a sorozatban, melynek egyik állomását a budapesti Duna Arénában rendezték.