Cseh László is a koronavírustesztjére vár, hogy edzhessen

2020.03.29. 12:55

Cseh László négyszeres olimpiai ezüstérmes, Európa- és világbajnok úszó a tokiói olimpia elhalasztásának híre előtt úgy nyilatkozott, nem tudja, lenne-e elég fizikai és mentális ereje ahhoz, hogy 35 évesen még egy évvel meghosszabbítsa a felkészülését. Cseh a Sport24-nek most azt mondta, megpróbál menni tovább, meglátja, mennyire sikerül.

Nem szeretnék most célokat egyelőre kitűzni, legyünk túl ezen a járványon, és álljon vissza az élet újra a normális kerékvágásba, és akkor utána lehet talán beszélni arról, hogy milyen célokat gondolok kitűzni

Cseh Lászlónak 200 méter vegyesen már megvan a kvótája a tokiói olimpiára, 100 méter és 200 méter pillangón viszont még meg kell küzdenie négy másik úszóval (Milák Kristóf, Kenderesi Tamás, Szabó Szebasztián, Biczó Bence), ezekben a számokban két kiadó hely van. 

Az is kérdéses, hogyan tudnak edzeni az úszók a járvány alatt. A magyar szövetség két budapesti és három vidéki uszodát (Törökbálinton, Balatonfűzfőn és Győrben) biztosít számukra, ezeket azok használhatják, akiknek negatív lett a koronavírustesztjük. „Remélem, hogy ez nem lesz annyira veszélyes, elvileg senki nem kapta még el a koronavírust – reméljük, hogy ez így is marad. Meglátjuk, én törekedni fogok arra, hogy minél kevesebb emberrel találkozzak. Úgy hallottam, a klóros víznek nehezen tud ellenállni a vírus is, úgyhogy remélem, ez is tud majd segíteni", mondta Cseh. Ha minden rendben megy, jövő héten már edzhetne. 

Kozma Dominik világ- és ötszörös Európa-bajnoki bronzérmes úszó is azok között van, akik a napokban kapják meg tesztjük eredményét. Kozma arról is beszélt, hogy hosszú leírást kaptak, amelyben szerepel, mire kell figyelniük a továbbiakban is.

Nagyon komoly, szigorú szabályokat kellett elfogadnunk, például boltba sem járhatunk

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik,
És vannak, akik az Indexet olvassák!
Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!  • Hírek
  • Hírek