A címvédő Hosszú Katinkát leúszta 18 éves magyar riválisa, nem jutott döntőbe

DEBRE20220813049
2022.08.13. 10:13
Szombaton a római úszó Európa-bajnokság harmadik napján a legtöbb magyar sportoló továbbjutott a délutáni elődöntőbe, Jakabos Zsuzsanna és Mihályvári-Farkas Viktória pedig a fináléban lesz érdekelt 400 méter vegyesen.

A szombati nagymedencés program – esős időben – a női 200 méter gyors selejtezőjével kezdődött, két magyar indulóval. Pádár Nikolett saját futamában a negyedik lett, végül az ötödik idővel jutott tovább.

Késely Ajna féltávnál a harmadik helyen fordult, végül a negyedik helyen végzett a harmadik előfutamban. Ideje a 15. legjobb volt, de mivel három holland előzte meg – a szabályok szerint nemzetenként csak ketten mehetnek tovább –, a 14. helyen jutott az elődöntőbe. 

Férfi 100 pillangón Kós Hubert és Milák Kristóf is másodikként ért célba a futamában, mindketten továbbjutottak az elődöntőbe, előbbi a negyedik, utóbbi a harmadik legjobb idővel.

Női 50 háton Szabó-Feltóthy Eszter ötödik lett a futamában, összességében a 34. helyen végzett, így nem jutott tovább.

Férfi 200 mellen Verrasztó Dávid és Zombori Gábor ugrott vízbe, mindketten épphogy, a 14. és a 16. helyen jutottak tovább az elődöntőbe.

Női 400 vegyesen már a döntőbe jutás volt a tét. Jakabos Zsuzsanna simán megnyerte az első előfutamot, Mihályvári-Farkas Viktória pedig Hosszú Katinka előtt a másodikat, ezzel eldőlt, hogy a háromszoros olimpiai bajnok, a számban Eb-címvédő  és világcsúcstartó hiába úszta meg a negyedik legjobb időt, lemarad a döntőről. A továbbjutó két magyar hölgy 4:41-es idővel három másodpercet vert a mezőnyre.

Az esti program 18 órakor kezdődik, a már előbb említett női 400 vegyes mellett férfi 200 háton Kovács Benedek és Kós Hubert is döntőzik, Milák Kristóf és Németh Nándor pedig a férfi 100 gyors fináléjában érdekelt. 

(Borítókép:  Hosszú Katinka a női 400 méteres vegyesúszás előfutamában a római vizes Európa-bajnokságon a Stadio Del Nuotóban 2022. augusztus 13-án. Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI)  • Hírek
  • Hírek