Milák Kristóf egyik legnagyobb riválisa közel egy év után versenyez újra

2023.05.10. 14:09
A hétvégén közel egy év után újra versenyez Caeleb Dressel, az amerikaiak hétszeres olimpiai bajnok úszója – adta hírül az MTI.

A 26 esztendős sportoló tavaly nyáron a Duna Arénában rendezett világbajnokságon az első napon a 4x100-as gyorsváltó tagjaként, a másodikon pedig 50 méter pillangón diadalmaskodott, ezt követően azonban meglepetésre egészségügyi okokra hivatkozva visszalépett a további küzdelmektől.

Emiatt végül nem jött össze 100 méter pillangón a 2021-es tokiói olimpiai döntő visszavágója: a japán fővárosban Dressel világcsúccsal előzte meg az Európa-rekorddal második Milák Kristófot. Dressel távollétében a magyar klasszis nagy fölénnyel lett világbajnok.

A SwimSwam beszámolója szerint Dressel néhány hónapja készül teljes intenzitással, most hétvégén pedig az Atlanta Classic elnevezésű viadalon medencébe ugrik.

A szupersztárnak nem lesz sok ideje bemelegedni, ugyanis június 27. és július 1. között rendezik az amerikai országos bajnokságot, amely egyben válogató is a fukuokai vb-re. Japánban július 23. és 30. között bonyolítják le a medencés úszóversenyeket.  • Tippek
  • Hírek