InfoRádió: Milák Kristóf a következő vb-t is kihagyhatja

2023.08.22. 13:56
Az InfoRádió vendége volt Virth Balázs, aki többek között Kapás Boglárka fukuokai szerepléséről és jövőjéről, valamint Milák Kristófról beszélt.

Továbbra is magában keresi a hibát Virth Balázs úszóedző azután, hogy tanítványa, az olimpiai bronzérmes Kapás Boglárka lemaradt a döntőről a fukuokai világbajnokságon. 

Egy hónappal korábban 2:08,50 körüli időt úszott Rómában 200 pillangón, ráadásul nagyon jó volt a táv második felében, úgyhogy a formába hozást ronthattam el, túl sokat vagy túl korán vettem le a terheiből

– morfondírozott az InfoRádióban a tréner, majd úgy folytatta: „az állóképesség-szintentartó edzéseket tovább kell folytatni ilyenkor. Minden évben módosult picit a munka; ahogy idősödik, egyre többet panaszkodott arra, hogy nehezebben regenerálódik, több idő kell ahhoz, hogy pihent legyen.”

Arról is beszélt, hogy ő és Sós Csaba nincsenek hasonló állásponton Kapás szereplését és jövőjét illetően. A kapitány többször kijelentette, hogy egy idősebb versenyzővel már nehezebb, Virth azonban képesnek tartja Kapást arra, hogy az olimpiai A szintet megússza.

Hamarosan döntés születik a következő vb-s szereplésről

A következő hetekben eldöntik, hogy tanítványai kihagyják-e a már most közelgő, év eleji dohai világbajnokságot. A bizonytalanság oka az, hogy még mindig nincs hír arról, lesz-e Európa-bajnokság az olimpia előtt egyáltalán, és ha igen, hol.

Közel vagyunk ahhoz, hogy elengedjük. Ha ki is jut a váltó, a legjobb felállásban van értelme rajtkőre állnia. Az olimpián márpedig a reggeli előfutam során is szükség lenne Milák Kristófra, ő pedig a fő számai miatt nem fogja tudni vállalni, ő is, akár a többiek, az egyéni számaira koncentrál

– jelentette ki Virth Balázs.

Korábban már az Index is beszámolt róla, hogy az olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszó, Milák Kristóf júniusban úgy döntött – elsősorban motivációs okok miatt –, hogy kihagyja a fukuokai vb-t. Erről Virth Balázs most azt mondta, Milák Kristóf szavai „pozitív végkicsengésűek”.

Azért nem kerestem és nem beszélünk, mert ha pihenni akar, és el akar szakadni az uszodától, akkor nem feltétlenül arra vágyik, hogy az edzője, aki az uszoda része, hetente érdeklődjön a hogyléte felől. Abban maradtunk, hogy a nyaralás végén jelentkezünk, és megbeszéljük a kezdést. Nincs semmi probléma e tekintetben, csak hagyom, hogy kitisztítsa a fejét

– fogalmazott a tréner.