A magyar szövetség reagált a megvádolt úszóedző ügyére

2024.02.28. 17:38

Pass Ferenc, a Bajai Úszó Klub korábbi edzője, a Magyar Úszószövetség elnökségi tagja az egyesületénél történt, fiatalkorú versenyzőt érintő eset kapcsán vizsgálatot kér önmaga ellen, és annak lezárultáig felfüggesztette a MÚSZ-ban viselt tisztségeivel összefüggő feladatok ellátását.

A magyar szövetség közlése alapján a szervezet elnöke ugyanarra a dr. Papp Gábor ügyvéd által vezetett testületre kívánja bízni az ügy kivizsgálását, amely a korábbi esetekben is eljárt.

A magyar úszósportban továbbra is zéró toleranciát alkalmazunk bármilyen gyermekek, fiatalkorúak sérelmére elkövetett cselekménnyel kapcsolatban

– hangsúlyozta Wladár Sándor.

„A sportági szakszövetségek között a MÚSZ volt az első, amely 2018-ban meghirdette a gyermekvédelmi programot, melyhez egy minden részletre kiterjedő szabályzatot alkotott, és komoly erőforrásokat rendelt. Állandó szakértővel dolgozunk, akinek köszönhetően garantált az azonnali és megfelelő reagálás, emellett sokat foglalkozunk az oktatással, megelőzéssel is.”

Az elnök hozzátette: a bizottság a lehető leghamarabb megkezdi az eset kivizsgálását, és mint az elmúlt években, ezúttal is a nyilvánosság előtt számol majd be annak eredményéről.

A bajai Hosszú Katinkának korábban ugyancsak edzője volt Pass Ferenc. Amint arról már beszámoltunk: a háromszoros olimpiai bajnok szerdán egy 24 órán át elérhető Instagram-posztban reagált és osztotta meg gondolatait az esettel kapcsolatban.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található:  http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.