A világbajnok Kós Hubert elhagyhatja Arizonát, és követheti legendás edzőjét

2024.04.02. 21:04
Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöke teljesen nyugodt Kós Huberttel kapcsolatban, mivel a világbajnok sportoló olimpiai felkészülését biztosan Bob Bowman irányítja majd, várhatóan új környezetben.

A tréner kedden jelentette be, hogy elhagyja az Arizona State Sun Devils csapatát, amelyet a hétvégén története első egyetemi bajnoki címéhez segített, és a jövőben a Texas egyetemen felel majd az úszóprogramért.

A MÚSZ elnöke az M1 aktuális csatornának azt mondta, a 23-szoros olimpiai bajnok Michael Phelps korábbi edzője új állomáshelyének költségvetése sokszorosa az Arizona State-ének, Bowman itt egy új szupercsapatot építhet majd, és biztos benne, hogy itt folytatja majd Kós Hubert is.

„Nincs változás”

Nincs változás, az olimpiáig Bobbal edzek, ez biztos. Jövő héten San Antonióban lesz verseny, aztán megyünk Coloradóba magaslati edzőtáborba. Utána lehet változás az eddigiekhez képest, hogy még visszajöhet-e ide Bob vagy már nem, és akkor esetleg Leon Marchand-nal másutt készülünk tovább. De tuti, hogy együtt maradunk, így hárman biztosan

– nyilatkozott Kós a magyar szövetségnek.

Az Arizona State Sun Devils színeiben az NCAA-versenyen 1650 yardos gyorsúszásban diadalmaskodott Sárkány Zalán. Vele kapcsolatban Wladár Sándor elmondta, neki vélhetően kicsit nehezebb a helyzete, ami néhány napon belül rendeződhet.