Kós Hubert új országos csúcsot úszott 100 méter háton

2024.04.14. 13:27
Kós Hubert 100 méter háton saját országos csúcsát megjavítva győzött a Pro Swim-sorozat San Antonióban zajló állomásán – jelentette a Magyar Távirati Iroda.

A magyar szövetség közösségi oldalán arról számolt be vasárnap, hogy 53.08 másodperces idejével nemcsak fölényesen diadalmaskodott a texasi városban, hanem három századot faragott eddigi rekordjából, melyet tavaly a fukuokai világbajnoki döntőben ért el – írta az MTI.

    
„Jó ez a sprinterélet. Azért nem rossz, hogy háromból három egyéni csúcsot sikerült elérnem” – mondta a 200 méter hát világbajnoka arra utalva, hogy korábban 100 méter gyorson és pillangón is egyéni legjobbjával csapott célba.

Ma este még Bob Bowman is mosolygott. Igaz, aztán felsorolt kábé tizenöt hibát, amit a száz hát alatt csináltam. Az tény, nyitottban nem egyszerű hátat úszni, most úgy sikerült javítanom végre a vb-döntős időmön, hogy úgy tekeregtem, mint egy kígyó.

A 21 éves úszó arról is beszámolt, hogy a versenyek miatt volt nyolc-kilenc hét könnyítés, de most visszatérnek a kemény munkához, Párizsig már csak edzések lesznek.

 A 2024-es olimpia július 26-án veszi kezdetét.