2024. június 30. 18:00
Anglia 2
Szlovákia 1
Arena AufSchalke Nyolcaddöntő
2024. június 30. 21:00
Spanyolország 4
Georgia 1

Az éremhalmozó magyar úszólány egy egyetemre jár LeBron James fiával

DDERI20240623014
2024.06.28. 16:16
Péntek hajnali hír, hogy LeBron James fiát lestoppolta a Los Angeles Lakers a chicagói NBA-draft második körében, az 55. helyen. Bronny James egy évet végzett el a neves USC (Dél-Kaliforniai Egyetem) nevű Los Angeles-i oktatási intézményben. Ugyanott, ahol Ábrahám Minna, az UTE 18 éves úszója, a vasárnap befejeződött belgrádi Európa-bajnokság legeredményesebb versenyzője.

Hogyne, rendszeresen találkoztam Bronnyval a USC menzáján – mondta Ábrahám Minna az Indexnek, amikor évfolyamtársáról, LeBron James legnagyobb fiáról kérdeztük, akit péntek hajnalban kiválasztott a Los Angeles Lakers az NBA-drafton. Minna, a vasárnap befejeződött belgrádi úszó Európa-bajnokság legeredményesebb sportolója ugyanis most készül a második évfolyamra a Dél-Kaliforniai Egyetemen, ahol business administrationt, vagyis üzleti ismereteket tanul. – Beszélni nem beszéltem vele, de tudtuk róla, hogy egy híresség fia, aki ennek ellenére szépen beilleszkedett a társai közé, nem lógott ki a sorból, szerényen, normálisan viselkedett.

Ábrahám Minna, aki három arany- és ugyanannyi ezüstérmet szerzett Belgrádban, a 200 méteres gyorsúszásban teljesítette az olimpiai szintet, és készül a párizsi játékokra.

 Ábrahám Minna Lilla a hat Eb-éremmel a belgrádi Duna-parton.

Tudjuk, hogy Bronny elhagyta az egyetemet, az is sejthető volt, ha sikeres lesz a drafton, akkor nem járja végig a négy évet, már a sophomore, vagyis a másodéves időszakát is feladja, és az apjával fog együtt játszani a Lakersben. Ami engem illet, én nagyon is komolyan veszem a tanulást, készülök a sophomore évemre. Alighogy befejeződik az olimpia, már vissza kell utaznom Los Angelesbe, mert dolgom van a gólyatáborban, ahol kezdő másodévesként az egyetemet most kezdő „freshmenek”, vagyis gólyák beilleszkedését segítem. Nagyon erős az összetartozás érzése az amerikai egyetemeken, így természetesen nálunk, a USC-n is. A sportolókat, akiket Trojans, vagyis trójaiak névvel illetnek, nagy becsben tartják nemcsak Kalifornia-, hanem Amerika-szerte – tette hozzá az egyetemista lány.

Ábrahám Minna az UTE sportolója, Magyarovits Zoltán tanítványa. Belgrádban a 4x100-as női gyorsváltóval, a 4x100-as mix gyorsváltóval és a 4x200-as mix gyorsváltóval szerzett aranyérmet, a 200 méteres gyorsúszásban, továbbá a 4x200-as női gyorsváltóval és a 4x100-as női vegyesváltóval pedig ezüstöt. 

Bronny Jamesről még annyit, hogy bár édesapja free agent lesz, azaz szabadon igazolható játékos, de nyilvánvalóan marad a Lakersnél, ahol három évre szóló 160 millió dolláros szerződés vár rá. Negyvenkét és féléves koráig...

(Borítókép: Ábrahám Lilla Minna a női 4x100 méteres vegyesúszás előfutama után a belgrádi vizes Európa-bajnokságon 2024. június 23-án. Fotó: Derencsényi István / MTI)