Infarktusos hajrával repítette csúcsra a magyar váltót az Eb aranylánya

2024.07.05. 08:31
Ábrahám Minna, a júniusban megrendezett belgrádi felnőtt úszó Európa-bajnokság legeredményesebb versenyzője (3–3 arany- és ezüstérem) parádézik a vilniusi junior Eb-n is. A kaliforniai USC egyetem hallgatója miután élete második legjobb idejével megnyerte a 200 méter gyorsot, csütörtökön a magyar 4x200 méteres gyorsváltót vesztett helyzetből vezette győzelemre.

Az utóbbi junior Európa-bajnokságokon hozzá sem tudtak „szagolni” az ellenfelek a magyar stafétához a női 4x200 méteres gyorsváltóban, hiszen a Pádár Nikolett, Ábrahám Minna, Molnár Dóra trió mellé bárkit raktak be negyediknek, a kvartett kiemelkedett a mezőnyből – emelte ki honlapján a magyar szövetség (MÚSZ).

Csakhogy a vilniusi Eb előtt Pádár betegség miatt kidőlt a sorból, ezért nem igazán számított esélyesnek a Szabó Lilla, Molnár Dóra, Jackl Vivien, Ábrahám Minna összetételű négyesfogat. 

A csütörtöki döntőben az egri Szabó Lilla úszott elsőnek, 2:02.87 perces idővel a hatodik helyen indította útnak a második emberünket, Molnár Dórát. A budafoki lány felhozta negyediknek a stafétánkat (1:59.97 p), majd következett az 1500 méteren felnőtt Európa-bajnok, 15 éves Jackl Vivien. A tatabányai sellő 2:01.22 percet teljesített, és már a második helyre avanzsált vele a kvartettünk. Ábrahám Minnának azonban még így is mintegy két testhossznyi hátrányt kellett ledolgoznia.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

European Aquatics (@euroaquatics) által megosztott bejegyzés

No de mi az neki?! A 200 m gyors egyéni aranyérmese élete legjobb részidejével (1:57.05 perc) már 700 méternél vezetett, és a végén hattized másodperces előnnyel győztesnek hozta be a magyar váltót. Az idő: 8:01.11 perc.

Három nap után Magyarország három aranyéremmel a dicsőségtábla második helyén áll.