Szombaton mégsem lesz Balaton-átúszás

2024.07.18. 12:44
A 42. Lidl Balaton-átúszás szervezői csütörtökön bejelentették, hogy a szombatra tervezett versenyt az eredeti időpontban nem lehet megtartani.

Mintegy 1000 településről 10 ezernél is többen jelentkeztek már az idei Balaton-átúszásra. Ahogy az elmúlt években már megszokhattuk, ezúttal is három lehetőség közül lehetett választani: a legtöbben a klasszikus, 5,2 kilométeres távon szeretnék kipróbálni magukat, vagyis Révfülöpről indulva átúsznak Balatonboglárra, akik ezt még soknak gondolják, indulhatnak a 2,6 kilométeres fél távon.

Az úszás mellett évről évre egyre többen jelentkeznek a Balaton-áthúzásra, vagyis SUP segítségével teljesítik az északi és déli part közötti 5200 métert. Akkora népszerűségnek örvend a SUP-ozás, hogy ebben a kategóriában már korábban elfogyott minden hely.

Csütörtökön azonban arról számoltak be a szervezők, hogy július 20-án, szombaton nem tartják meg a versenyt:

A HungaroMet siófoki obszervatóriumának időjárás-előrejelzése alapján – a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitány egyetértésével – úgy döntöttünk, hogy  2024. július 20-án NEM tartjuk meg. A szombatra várható bizonytalan időjárás miatt az átúszás tervezett új időpontja július 21. A vasárnapi megrendezésről a végleges döntés péntek délben születik meg

– olvasható a közleményben.