A korábbi szövetségi kapitány Hosszú Katinkáról: Vannak, akik csak rombolni tudnak

2024.10.13. 17:05
A háromszoros világbajnok, Münchenben olimpiai bronzérmes Hargitay András kemény szavakkal illette Hosszú Katinkát, amiért az úszónő a párizsi olimpia alatt alattomosnak, gerinctelennek nevezte a szövetség vezetőségét. Hargitay a Kontextus YouTube-csatornáján adott interjújában elmondta, Hosszú nem sorolt fel szakmai érveket kijelentése mellett, továbbá úszóklubja szakmai munkájához sem tud hozzátenni.

Még a párizsi olimpia idején, Milák Kristóf 200 pillangón szerzett ezüstérme után, de még a 100 pillangón nyert aranyérme előtt tett közzé bejegyzést Hosszú Katinka, amelyben az úszószövetséget bírálta. A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú szerint nem volt még olyan MÚSZ-vezetés, amely ennyire károsította volna legjobb versenyzője felkészülését.

Hosszú itt arra gondolt, hogy véleménye szerint az úszószövetség rosszul kezelte a Milák Kristóf körül kialakult helyzetet, bizonytalanságot.

Ugyan a párizsi olimpia és Milák ezüst-, valamit aranyérme hónapokkal ezelőtt volt, most reagált Hosszú Katinka mondataira Hargitay András korábbi úszókapitány, háromszoros világbajnok.

Hargitay szerint Hosszú megszólalásában egyetlen szakmai érv sem hangzott el, csak hogy gerinctelen, meg jellemtelen a szakmai vezetés, ezek pedig nem szakmai érvek.

Vannak olyan emberek, akik építenek, és vannak olyan emberek, akik rombolnak. Tehát akik csak rombolni tudnak

– utalt ezzel Hargitay Rio háromszoros olimpiai bajnokára, majd így folytatta:

Bizonyos dolgokat reálisan kell látni. Ő egy kiváló úszó volt, háromszoros olimpiai bajnok. De ő úszó volt, nem volt sportszakember, nem volt edző, nem volt sportvezető.

Hargitay szerint ugyan Hosszú Katinkának van sportegyesülete, de a szakmai munkához az égvilágon semmit nem tud hozzátenni, ezért az úszók eredményei sem erősek.

Ez körülbelül olyan, mint hogy engem már megműtöttek nyolcszor, de azért nem én értek legjobban a sebészethez. Szóval az egészet a helyén kell kezelni

– zárta gondolatait.