Hosszú Katinka válaszolt volt férje kirohanására: Megértem, hogy Shane egóját ez bántja

2024.10.18. 12:38
Shane Tusup kirohanását követően – miszerint Katinka nélküle és edzésterve nélkül nem tudta volna ugyanezeket az eredményeket elérni – Katinka jelenlegi férje és maga az úszóklasszis is válaszolt. Katinka kifejtette, hogy megérti, miért bántja Tusup egóját, hogy már nem együtt dolgoznak, míg férje felkérdezte a volt edzőt, hogy mit tud felmutatni a Katinka előtti és utáni korszakából.

Ahogy arról beszámoltunk, Shane Tusup, Hosszú Katinka egykori férje és edzője beleszállt korábbi feleségébe, és arról értekezett, hogy nélküle a sportoló nem érte volna el ezeket az eredményeket, az ő „ötletei és elméje nélkül” ezek az eredmények nem születtek volna meg. 

Egyedül én vagyok az, aki megkérdőjelezhetetlenül felelős az edzésmódszertan kialakításáért. Használhatod a platformodat arra, hogy elismerést szerezz, és azt állítsd, hogy mélyen érted a koncepciót, de az utólagos teljesítményeid a bizonyítékok rá, hogy az üres szavak nem vezetnek eredményre

– szúrt oda korábbi (2013–2019 közötti) feleségének a közösségi médiában. Emellett egy táblázattal kívánta igazolni, hogy Katinka vele érte el a legjobb eredményeit úszóként.

A volt edző posztjára Katinka jelenlegi férje álnéven (matt.layber) ugyan, de egyből reagált, és felkérdezte Tusupot, hogy ő milyen statisztikákat tud felmutatni edzőként a Katinkával való közös szárnyalásuk előttről.

Katinka is reagált

Péntek délben az úszónő Facebook-oldalán válaszolt volt férje kifakadására, és elismerte, hogy valóban a Tusuppal közös időben érte el a legtöbb eredményt, de ezt ő arra vezette vissza, hogy akkor volt a húszas éveiben, ami egy sportolónál a csúcsidőszaknak számít.

Megértem, hogy Shane egóját bántja, hogy a karrierjét tekintve közös munkánk előtt és után sajnos nem tudott eredményt elérni mint úszó, edző, golfozó vagy bokszoló

– szúrt vissza a sértegetésre Katinka, hozzátéve, hogy Tusup előtt és után is világbajnok és Európa-bajnok volt, valamint ha a tokiói olimpiát „nem halasztják egy évet, nagy eséllyel megnyertem volna a 2 vegyes számot”. Ezután pedig úgy döntött, hogy a sport helyett inkább a családalapításra fókuszál, amit utólag sem bánt meg, ugyanis „a nap végén biztos vagyok benne, hogy a nyugodt magánélet és az idilli családi környezet többet ér bárminél”.

Végül kifejtette azt is, hogy továbbra sem szeretne a MÚSZ (Magyar Úszószövetség) elnöke lenni, az akadémiáról is lemondott már egy ideje, „csupán egy egészséges magyar úszótársadalmat szeretnék” – tette hozzá.

Ugyanakkor megértem azt, hogy a Széchy-korszakban károsult, jelenleg még jelen lévő sportvezetők ezt nem értik meg. Sokuknak nincs családja, amit nagyon sajnálok. A Magyar Úszósport egy szebb és tisztább közeg lenne, ha ez máshogy alakult volna

– szúrt oda még egyszer az úszóklasszis.